in

Jonge vrouw wandelt alleen langs de autosnelweg, dan loopt dakloze man op haar af en schreeuwt “Ga naar je wagen en sluit de deuren!”

Ik geloof oprecht dat als je iets goed doet voor een ander, hetzelfde zal gebeuren met jou. Daarom doe ik altijd mijn best om mensen te helpen die hulp nodig hebben. Ik geloof dat ik op deze manier op een dag ook hulp zal krijgen wanneer ik het nodig heb.

Maar in onze hedendaagse maatschappij, zijn er veel te veel mensen die geen tijd hebben om mensen in nood te helen, ze kiezen er eerder voor om hen te negeren. Daarom ben ik enorm gelukkig wanneer ik over onderstaand verhaal hoorde. Het bevestigt nogmaals mijn geloof in goed karma. Ik daag je uit om heel het verhaal te lezen, zonder ontroerd te raken.

Kate McClure uit New Jersey was aan het rijden op de autosnelweg onderweg naar Philadelphia toen haar auto plots problemen begon te krijgen.

Ze panikeerde maar slaagde er in om langs de kant van de weg te parkeren, waar ze uit haar wagen stapte naar een tankstation op zoek naar hulp. Ze was echter niet lang aan het wandelen, toen een zichtbaar dakloze man, op haar af liep, en haar vertelde om terug in de wagen te kruipen, met de deuren op slot.

Kate deed wat hij aanraadde, en enkele minuten later keerde de man terug met een tank vol benzine, en hij overhandigde het haar. Hij spendeerde zijn laatste 20 dollar aan benzine, voor Kate, die hij niet kende.

Lees ook  Bridget over relatie met André: ‘Ik heb getekend voor het leven’

De man heet Johnny Bobbitt Jr. Een 34-jarige dakloze ex-ambulancier die intussen ongeveer een jaar dakloos was. Een jaar geleden was hij in Philadelphia voor een jobaanbieding die nooit plaatsvond. Uiteindelijk werd hij gedwongen om een nacht op straat door te brengen – 1 nacht werd weken, maanden, en uiteindelijk een jaar.

Ondanks de harde omstandigheden waar John in leefde, aarzelde hij niet om te helpen toen hij zag dat Kate in de problemen zat. Met zijn laatste 20 dollar vulde hij Kate haar wagen opnieuw op met benzine, en redde hij zo haar dag.

Maar dit is slechts waar het verhaal begint.

Kate besloot om de man die haar hielp, eveneens te helpen. Samen met haar vriend, passeerde ze elke dag, wekenlang voorbij Johnny om hem wat geld te bezorgen, maar ook eten, voorraad en proteïne repen.

Tijdens deze weken, kwam het koppel meer en meer te weten over Johnny en hoe hij op straat terechtgekomen was. Ze zagen ook zijn foto’s op Facebook, wat erg hard aankwam bij hen.

“Ik bekeek zijn foto’s op Facebook en dacht bij mezelf ‘dit kon mij ook perfect overkomen zijn’”, zei Kate in een interview.

Na meer te weten over Johnny, voelde het koppel dat ze hem moesten helpen om zijn oude leven terug op de rails te krijgen. En ze wisten dat ze meer moesten doen dan hem enkel eten bezorgen.

Dus, op 10 november dit jaar, startten ze een GoFundMe-pagina om geld in te zamelen voor Johnny. Het doel was om 10.000 dollar in te zamelen om zijn huur te kunnen betalen, voorraad, en kosten om te verhuizen.

Lees ook  62-jarige leeft 3 jaar dakloos: tot de politie een vergeten bankrekening ontdekt

In een korte tijdspanne, kregen ze 1.700 dollar bij elkaar. Ze besloten om Johnny te verrassen met het nieuws, en brachten een fles champagne naar hem om dit te vieren.

“Dit verandert mijn leven compleet,” vertelde de gelukkige man aan het koppel.

Johnny’s verhaal blijft rondgaan op internet. En op dit eigenste moment staat de teller op een – je mond zal open vallen – 354.210 dollar! Dit bewijst hoe effectief het kan zijn om dergelijke verhalen naar buiten te brengen.

Het koppel zegt dat ze diep ontroerd zijn over de respons die ze kregen van het publiek, en ze zullen hun nieuwe vriend verder blijven helpen tot hij zijn oude leven teruggekregen heeft.

In tijden waar krantenkoppen alsmaar donkerder en negatiever lijken, is het zo gelukkigmakend om positieve verhalen te horen zoals deze. Het toont aan dat er nog steeds hoop is. Als we gewoon een beetje meer aandacht schenken aan elkaar, kunnen we een wezenlijk verschil maken voor iemand in nood.

Johnny’s verhaal toont aan dat armoede iets is wat ons allemaal kan overkomen, en dat we allemaal een beetje meer moeite moeten doen voor onze medemensen. Deel aub dit wonderbaarlijke verhaal om iedereen te helpen herinneren om nooit iemand te veroordelen!

Hartelijk weerzien: Apen zien na 18 lange jaren voor het eerst hun redster en beschermengel terug.

Hij kust zijn vrouwtje na een pijnlijke bevalling. Maar kijk als de camera uitzoomt