in

Jonge vrouw verdwijnt spoorloos nadat ze met hond gaat joggen – 30 jaar later heeft politie een doorbraak

In 1989 verdween de 18-jarige Amanda Stavik verdween spoorloos, nadat ze met de gezinshond ging joggen. Amanda’s verdwijning werd het startpunt voor een onderzoek dat pas 30 jaar later werd opgelost…

Er zijn in de loop van de geschiedenis veel misdaden begaan die veel hebben losgemaakt. Het kan zijn of er iets met een jong persoon gebeurd, of iets bijzonder meedogenloos, of dat de zaak nooit is opgelost.

In het geval van Amanda’s verdwijning, gebeurden alledrie. Amanda, of Mandy, was 18 jaar oud, toen ze op een middag verdween, nadat ze was wezen joggen met de gezinshond. Alleen de hond kwam uren later thuis.

Drie dagen na de verdwijning werd het dode lichaam van het meisje gevonden, alleen gekleed in sokken en joggingschoenen, berichtte de politie van Whatcom op Facebook.

Johan Derksen verliest dochter door rel!

Er werd een groot onderzoek gestart om de persoon te vinden die de 18-jarige Mandy had ontvoerd, verkr*cht en vermoord.

Op Facebook legde de politie uit dat er een systematisch onderzoek werd verricht. Hierbij werd ook van enkele honderden mensen DNA afgenomen, nadat afwijkend DNA op Mandy’s lichaam werd gevonden.

In die jaren was DNA-onderzoek nog relatief nieuw en leverde het toentertijd geen resultaat op. De politie gaf echter niet op. Ze gingen door met het onderzoek, maar naarmate de jaren verstreken, vervaagde de hoop om Mandy’s moordenaar te vinden en de familie rust te geven.

In december 2017 was er echter een doorbraak! De politie kreeg Timothy Forrest Bass in het oog als verdachte. Op het moment van de verdwijning woonde hij op de route die Mandy nam om te joggen, liet de politie weten. Maar toen was hij geen verdachte.

Jaloerse hond valt pasgeboren tweeling aan en takelt hen zwaar toe: meisjes overleven het niet

De politie vroeg hem om vrijwillig DNA af te staan, wat hij weigerde. Uiteindelijk werd hulp gevraagd van een collega van Bass, die een gebruikt plastic bekertje en een blikje cola aan de politie overhandigde. Op deze manier werd vastgesteld dat het DNA overeenkwam met hetgene wat ze op Mandy’s lichaam vonden, 30 jaar eerder.

Bass werd gearresteerd en beschuldigd van ontvoering, verkr*chting en moord, aldus The Independent.

Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf, bijna net zo lang als hij vrij rondliep, na haar moord.

Het is verschrikkelijk tragisch dat dit gebeurde, maar dankzij de volharding van de politie kon de zaak eindelijk worden beëindigd.

10 dagen was Luna in hun leven, nu komt er zelfs een rechtszaak over haar dood

Viespeuk (52) denkt met 14-jarig meisje af te spreken maar krijgt Alberto Stegeman in zijn nek