in

Jonge kinderen ‘onder de twaalf’ vernielden graven op Urk

Jonge kinderen zijn verantwoordelijk voor de vernielingen van graven op begraafplaats Holkenkamp op Urk.

De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat de kinderen op een bewakingscamera van de begraafplaats te zien zijn. “Vermoedelijk zijn ze onder de twaalf jaar”, zegt een woordvoerder.

“We hopen dat dit de onrust wat wegneemt, ook al is het verschrikkelijk wat er is gebeurd.” Volgens de woordvoerder leven de vernielingen behoorlijk in het dorp.

Lees ook  Mama kan haar portefeuille maar niet vinden. Dan tonen de bewakingsbeelden hoe een dief haar handtas in minder dan 3 seconden steelt.

Niet vervolgd
De politie wil niet zeggen om hoeveel kinderen het gaat en zoekt nog uit om wie het gaat. “De camerabeelden kunnen we niet openbaar maken, dus we gaan kijken of we zelf achter de identiteit van de kinderen kunnen komen.”

Als de jonge dadertjes worden opgespoord, worden ze niet strafrechtelijk vervolgd. “We kunnen ze wel aansprakelijk stellen voor de schade, dat gaan dan via de verzekering van ouders”, licht de politiewoordvoerder toe.

Lees ook  Badpak kan de spanning tijdens het limbodansen niet meer aan

‘Flinke bende’
De kinderen sloegen woensdag aan het einde van de middag toe. Acht graven zijn vernield. Volgens de politie zijn ze vermoedelijk met een vaas kapotgeslagen en is er met bloempotten gegooid. Een woordvoerder sprak gisteren van een ‘flinke bende’.

Twee inbrekers worden verslonden door enorme hond

Voor 1,3 miljoen euro aan cocaïne gevonden in parkeergarage