in

Jong stel hangend en “knuffelend” aan een boom gevonden met een briefje: ‘Het leven begint hier’

Twee jonge geliefden die onlangs uit elkaar waren gegaan bleken dood aan dezelfde boomtak te hangen.

Ze wiegden met elkaar en lieten een briefje achter met de tekst: “Onze ziel zal nooit zonder elkaar leven”.

De jongen was geïdentificeerd als Charlie Eccleston, een zanger en een gitarist, en het meisje, Zaiga Gravenkies, was zijn muziekstudent en vriendin.

Ze waren beiden 20 jaar oud en hadden een “liefdevolle relatie” gehad die een paar weken eindigde voordat ze hangend aan een boom werden gevonden.

Hun lichamen werden hangend gevonden bij Coombe Wood aan de rand van het dorp Shenle zoals gemeld door een onderzoek naar hun dood aan het Hatfield Coroner’s Court.

Ze ontdekten dat het echtpaar voor het laatst samen getuige waren van het kopen van verf en touw uit een Wicks-winkel in Borehamwood, Hertfordshire.

Dit gebeurde op de middag van 31 oktober van datzelfde jaar, direct daarna gingen ze naar de plek waar ze samen zelfmoord pleegden.

Hun bezorgde familieleden meldden hen twee dagen later als vermist bij de politie. Dit was de 4e keer dat ze verdwenen na incidenten in 2014 toen ze ’15 en ’16 waren maar deze keer voelde het heel anders.

Lees ook  GOED NIEUWS! Onweersbuien en regen blussen branden in Australië!!

De politie vond vervolgens het huis van Eccleston nadat ze van de familie hadden gehoord dat ze zich zorgen maakten.

Daar ontdekten ze dat hij zijn favoriete jas had neergelegd met een briefje dat hij wilde dat zijn beste vriend het zou hebben. Ze zagen ook bewijs van drugsgebruik op het terrein.

De top acht landen ter wereld waar er zelfmoord wordt gepleegd:
Amerika
Engeland
Indië
China
Noord Afrika
Australië
Japan
Zuid-Korea

Detective-agent Ian Waldock vertelde de hoorzitting dat de politie hun lichamen drie dagen later in een “zeer afgelegen” stuk bos had gevonden dat voor iedereen uit het zicht was. “Beide werden gevonden aan dezelfde tak,” onthulde hij.

‘Zaiga had ook haar arm om Charlie’s schouder alsof ze hem wiegde.’ De rechercheur meldde dat het paar zwarte verf had gebruikt om de woorden “naar de eeuwigheid” en “voor altijd” te schrijven naast een hartsymbool op de boomstam. Er was ook een fles alcohol op de grond onder hen.

Constable Waldock zei dat de politie een briefje in de zak van Graveniek had gevonden met de tekst: “Het leven begint nu, het volgende hoofdstuk is hier” en werd afgesloten met de woorden:

Lees ook  Samantha de Jong kapot: ‘Hoeveel pijn kan een mens nog hebben’

“Dit is het volgende hoofdstuk en we hebben onze tijd in de hel gediend.” . Zowel Gravenieks als Eccleston werden ter plekke dood verklaard.

Een post-mortem onderzoek bevestigde dat ze waren gestorven aan verstikking. Sporen van cocaïne en cannabis werden in hun bloed gevonden.

Het onderzoek naar deze zaak werd uitgesteld om te wachten op een rapport van een raad van toezicht.

Hoewel dit incident plaatsvond in het VK, waren er in 2017 829 zelfdodingen in Nederland, 47.173 geregistreerde zelfmoorden in Amerika, tegen 42.773 in 2014, volgens het CBS en National Centre for Health Statistics (NCHS) van de CDC.

Gemiddeld, gecorrigeerd vop leeftijd, is het jaarlijkse zelfmoordcijfer in de VS tussen 1999 en 2014 met 24% gestegen, van 10,5 tot 13,0 zelfmoorden per 100.000 mensen, het hoogste percentage dat in 28 jaar is geregistreerd.

In Nederland zijn het er 10,8 per 100.000 mensen. 113 is een in Nederland gevestigd zelfmoordpreventienetwerk dat een 24/7 gratis telefoonnummer beschikbaar stelt voor iedereen in een suïcidale crisis of emotionele nood. Het aantal zelfmoorden in Nederland is sinds 2000 sterk gestegen tot het hoogste niveau.

Miljonair ontdekt na 21 jaar dat zijn drie zonen niet van hem zijn: “Mijn leven is geruïneerd”

Om deze redenen is de vriendschap tussen jou en je nicht belangrijker dan iedere andere relatie