in

Jong meisje aan de zware medicatie nadat aandachtszieke moeder loog dat ze ziek was.

Een zieke moeder werd veroordeeld tot een celstraf nadat ze jarenlang gelogen had dat haar dochter ziek was, en dat gewoon om aandacht te krijgen.

Oorspronkelijk heerste er een oprechte bezorgdheid dat het meisje misschien epilepsie had, maar dan begon de moeder de symptomen te overdrijven. Het meisje zat uiteindelijk opgezadeld met epilepsiemedicijnen die ze niet nodig had en moest er stelselmatig van afkicken. De moeder (41), die om juridische redenen niet vernoemd mag worden, kreeg een celstraf van acht maanden.

Lees ook  Handlanger Dutroux na 23 jaar vrij

De moeder sleepte haar jonge dochter door medische procedures en onderzoeken die helemaal niet nodig waren.

De rechter zei haar: “Je gebruikte je dochter om te krijgen wat je wilde, zonder te geven om de gevolgen voor haar. De aandacht gaf je zelfvertrouwen een boost.”

De moeder uit Blackpool loog er ook over dat ze het slachtoffer was van verschillende misdrijven. Toen de vrouw in januari 2016 beweerde dat ze haatbrieven kreeg van een vreemde, startte de politie een onderzoek.

Lees ook  Nieuwe deelnemer Temptation Island steelt nu al de show (en je meisje)

Ze zagen hoe ze een brief neerlegde bij haar eigen voordeur en toen wist de politie dat ze loog. Ze bekende dat ze haar dochter tussen januari 2012 en 2016 wreed behandelde en haar dochter werd ondertussen bij haar weggenomen.

De vader van het kind zegt dat ze, nu ze van de medicijnen af is, veel meer zelfvertrouwen heeft.

DEEL dit verhaal met iedereen die je kent. Dit is echt verschrikkelijk.

Mama sloeg haar 2-jarig zoontje dood omdat hij niet kon stappen.

‘Willem Holleeder schoot bijna mijn zoontje in het hoofd’