in

Jeuk en uitslag door een processierups? De symptomen wat je ertegen kunt doen

Er circuleert op het internet op het moment een tip waarbij er gezegd wordt dat je een föhn moet gebruiken als je last heb van jeuk door de processierups. Dit blijkt echter niet te helpen want het zou er hoogstens voor zorgen dat de haren die er nog op liggen weggeblazen worden. Omdat dit dus niet klopt hebben wij enkele tips verzameld die wel helpen als je jeuk en uitslag hebt door de processierups.

1. Verwijder de rups zonder hem aan te raken.

Als de rups nog op je huid zit, gebruik dan een tang, pincet of dikke handschoenen om de rups op te rapen en te verwijderen. Probeer de rups nooit met je blote handen te verwijderen, want hij kan je weer steken. Rupsen steken uit hun kleine stekels die op haartjes lijken. Daarom is het zo belangrijk om ze niet met je vingers aan te raken.

Lees ook  Man houdt het verkeer tegen door de weg te blokkeren met z’n auto. Wat er zich aan de andere kant bevindt, laat me sprakeloos achter.

2. Gebruik plakband om stekels van de huid te verwijderen.

Gebruik plakbank, duct tape of iets dergelijks. Plaats het over de plek van de angel en verwijder het snel. De tape zal vergifhaartjes of stekels die in je huid achterblijven opvangen. Dit is belangrijk om uitslag te minimaliseren en extra steken te voorkomen. Je kunt ook het kleefgedeelte van een verband gebruiken om haren of stekels te verwijderen.

3. Was het gebied.

Gebruik zeep en warm water om het gebied grondig te wassen. Was daarnaast ook de omgeving. Zorg tot slot dat je beide handen grondig wast, voor het geval je in contact komt met gif of stekels.

Maar hoe ga je de symptomen zoals de irritatie en jeuk tegen?

Maak een pasta van baking soda en water

Breng een baking soda met waterpasta aan. Meng een eetlepel bakingsoda met een tot twee eetlepels warm water. Breng de pasta royaal aan op het gebied van de angel en laat deze een paar minuten rusten. De baking soda pasta moet jeuk en ander ongemak verminderen. Breng de pasta om de paar uur opnieuw aan.

Lees ook  Deze 23-jarige verwacht een drieling maar dan kunnen de artsen niet geloven wat ze zien

Gebruik Bepanthencreme.
Als de baking soda er niet in slaagt om je symptomen te verlichten, spoel je de baking soda pasta uit en breng je een ruime hoeveelheid Bepanthencreme crème aan. Laat de crème zitten. Het kan tot een uur duren voordat het de steek kalmeert. Breng de crème opnieuw aan volgens de instructies op het product.

Probeer een antihistaminecrème.
Als de hydrocortisoncrème ook mislukt, was grondig, en breng dan een ruime hoeveelheid antihistaminecrème aan. Wacht maximaal een half uur om te zien of je een verschil merkt. In veel gevallen zijn antihistaminecrèmes niet effectief gebleken bij het verlichten van de symptomen van een rupssteek, maar het kan zijn dat de crème voor jou wel werkt.

Dit zegt de kleur van je menstruatiebloed over je gezondheid

5 enge symptomen van een hersentumor die de meeste mensen negeren