in

Jeugdvrienden worden na jaren apart op dezelfde dag dood aangetroffen – autopsie onthult de bloedstollende waarheid.

De dood van elke jonge ziel is hard om dragen, ongeacht wat de oorzaak is. Wanneer een oudere persoon overlijdt, wordt vaak troost gevonden in de gedachte dat ze een lang leven achter de rug hebben en de mogelijkheid hebben gehad om hun familie te zien opgroeien.

Dat is anders wanneer het gaat om jongeren, zeker wanneer het perfect vermeden had kunnen worden.

De twee families van Dusting Manning en Joseph Abraham zullen zich voor de rest van hun leven afvragen of hun dood vermeden had kunnen worden. De twee jongens hadden verschillende dingen gemeen. Ze waren jeugdvrienden, speelden in hetzelfde team, woonden in dezelfde wijk. Ze overleden ook op dezelfde dag, en als gevolg van hetzelfde …

De 19-jarige Dustin Manning overleed op 26 mei 2017 in Lawrenceville. Om 6:09 u werden de hulpdiensten naar zijn huis opgeroepen voor een bewusteloze tiener. Dustin was overleden aan de gevolgen van een giftige mix van heroïne en fentanyl, een synthetisch opium dat zo krachtig is dat het fataal kan zijn.

Volgens zijn vader, Greg Manning, was het toxicologisch onderzoek verrassend. “De hoeveelheid fentanyl in zijn lichaam was het equivalent van drie zoutkorrels. Dat was alles wat er nodig was om een kerel van 80 kg te doden.”

Lees ook  Olifant zat 53 jaar lang vast in een circus – bekijk het magische moment als zij eindelijk vrij is!

“Ik had hem gezegd dat hij vroeg moest opstaan om te gaan werken, en ik kwam rond 5:45 u even kijken en het leek erop dat hij zijn schoenen aan het aandoen was. Snel besefte ik dat er iets anders aan de hand was en toen ik aan hem voelde was hij koud.”

Tragisch genoeg kwam er een uur later een andere oproep uit dezelfde buurt, amper een halve kilometer verder.

Ouders Dave en Kathi Abraham hadden hun 18-jarige zoon Joseph op de grond aangetroffen zonder polsslag.

“Van zodra ik hem zag, wist ik het en hield hem vast. Hij had het zo koud”, vertelde Kati Abraham.

“Dave was aan de telefoon met de hulpdiensten en zei: ‘Het is te laat. We kunnen het niet verhelpen.’”

Volgens CNN begonnen beide jongens met drugs toen ze op de middelbare school zaten. De ouders denken dat hij zijn eerste dosis nam toen hij zijn wijsheidstanden liet trekken.

Zijn moeder denkt dat hij zijn toevlucht zocht in drugs om twee tragedies uit zijn jeugd te verwerken.

Lees ook  Hond van vier maanden hond wordt achtergelaten in een “high-kill” asiel, maar krijgt onverwachte hulp

“Hij verloor twee goede vrienden – een aan kanker en een andere aan verdrinking. Hij had het echt moeilijk, hij had het daar erg lastig mee”, zei ze.

Dustin vertelde zijn ouders dat hij al sinds 12-jarige leeftijd met een depressie kampte. Het duurde niet lang voor hij drugs begon te nemen.

“Hij zei ons dat drugs hem goed deden voelen”, zei Lisa Manning.

Beide ouders lieten hun kinderen behandelen, maar het bleef moeilijk. De ouders van Dustin en Joseph zeiden dat hun zoons al jaren geen contact meer hadden. Maar vermoed wordt dat ze hun dodelijke drugs beiden van dezelfde dealer gekocht hadden.

Fentanyl, dat 50 tot 100 keer krachtiger is dan morfine, werd aanvankelijk gecreëerd om chronische pijn te behandelen. Zelfs de minste overdosis kan fataal zijn. Nog meer alarmerend is dat het aantal mensen gedood door fentanyl op drie jaar tijd steeg van 3.000 naar meer dan 20.000. Dat is een stijging van 54 procent.

Wat een droevig verhaal over twee jongens die nog hun hele leven voor zich hadden. Leer in de onderstaande video meer over dit tragisch verhaal.

Drielingen weigeren op school met anderen te praten. Weken later ontdekt leraar hun verwoestend geheim.

Giraffe breekt autoruit van vrouw tijdens safaripark! Bekijk hieronder de beelden!