in

Jeroen Pauw: ‘Ik ben blij dat mijn moeder is overleden’

TV-presentator Jeroen Pauw (57) is zeer openhartig in de eerste aflevering van ‘5 jaar later’ op RTL 4.

“Ik ben blij dat mijn moeder dood is”, zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die hem interviewde.

Te weinig tijd

In het gesprek werd teruggeblikt op een oud interview uit 2003. Toen sprak Jeroen over het verstoorde contact met zijn moeder. Hij vond dat zijn moeder teveel aan zijn hoofd zeurde. Ze vond dat hij het te druk had voor haar.

Lees ook  Fans maken zich zorgen om Wesley Sneijder

Nu zegt hij over zijn moeder: “Ik ben blij dat ik er bij was toen mijn moeder overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is.” Hij noemt het een opluchting. “Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet. Ik weet dat het heel onaardig klinkt dat ik blij ben dat ze dood is, maar het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daar van vindt… Ik kreeg altijd een moeilijk gevoel bij haar. Te weinig aandacht, het was nooit goed. De vrienden die ik had deugden niet, de vriendinnen deugden al helemaal niet.”

Lees ook  Zes puppy’s overleden nadat dieven mes tegen buik van zwangere moeder hielden.

Jeroens vader leeft niet meer. Hij heeft alleen nog 2 zussen. Hij geeft aan dat hij zelf nooit kinderen wilde omdat hij zelf niet uit een warm nest komt. “Ik ben rond mijn 17e uit ons gezin ontsnapt met de gedachte: dit is wat ik niet wil.”

Vrouw sterft op toilet nadat verpleegster haar vergeet: “Ik heb hier heel veel spijt van”

Niemand geloofde dat hun baby en hond dit deden, dus filmden ze het geweldige resultaat