in

“Je zal ons niet meer zien”: onheilspellende boodschap van vermist koppel dat zes kinderen achterlaat

Het gerecht houdt er rekening mee dat het vermiste koppel Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) uit de buurt van Charleroi dood is.

Het Belgisch koppel van Afghaanse origine is sinds tweede kerstdag 26 december 2019 vermist. Ze vertrokken ’s nachts met hun bestelwagen.

Hun zes kinderen bleven thuis achter. “Je zal ons niet meer zien”, zei de vader voor het vertrek tegen een van zijn dochters. Dat bevestigt het parket van Charleroi aan HLN.

“We sluiten geen enkele piste uit, ook niet die van moord”, bevestigt het parket aan HLN, nadat men gisteren – drie weken na de verdwijning – een opsporingsbericht verspreidde.

Yawary (40) en Hussain (38) verlieten tussen middernacht en 6 uur’s ochtends hun woning in de de Rue de la Station in Carnières (Morlanwelz), ten westen van Charleroi.

De twee reden wellicht rond 4 uur ’s ochtends weg in een witte VW Transporter met nummerplaat 1-CNZ-869.

Lees ook  Voor hij zich ophangt, schrijft de 13-jarige deze brief. Zijn ouders willen nu dat iedereen zijn verhaal kent.

De bestelwagen werd 2 uur later teruggevonden op de verlaten bedrijfssite van Inter-Béton in de Rue de Montigny in Charleroi. De site bevindt zich dicht bij de Samber. Buurtbewoners verwittigden de politie.

Vrouwenschoen
De deuren van de camionette stonden ​​open en de motor was draaiende, maar van de inzittenden was geen spoor. Volgens La Dernière Heure werd vlakbij ook een vrouwenschoen gevonden.

Het voertuig van het koppel zou niet gemeld zijn als gestolen. Duikers gingen op 27 december in de Samber op zoek om naar lichamen te zoeken, maar zonder succes.

Bloedsporen
Voor hun vertrek, sprak de vader onheilspellende woorden tegen een van zijn dochters. “Je zal ons wellicht niet meer zien”, klonk het volgens een woordvoerster van het parket. Volgens de kranten van Sudpresse werden in het appartement van het koppel en in de VW Transporter bloedsporen aangetroffen, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Lees ook  Er bestaat nu een Tinder om honden te lenen zodat je nooit meer eenzaam hoeft te zijn.

Of het gaat om een gezinsdrama of een moord in de criminele sfeer, is niet duidelijk. “We houden alle pistes open”, klinkt het. De vader of de moeder waren bij het gerecht niet gekend voor criminele feiten. Er is geen enkel element in het dossier dat wijst op een link met terrorisme.

Naar school
De zes kinderen van het koppel worden opgevangen bij een zus van vader. “We proberen hen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, in verband met school en dergelijke”, vertelde zij aan Sudpresse.

Hebt u Yawary en Hussain nog gezien of hebt u meer informatie over deze verdwijning, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook de politie ook bereiken via opsporingen@police.belgium.eu.

Daarom zijn blondines zo onweerstaanbaar

Frits Wester over verslaving: ‘Ik dronk alcohol als limonade’