in

Ben je plotseling vaak ziek? Controleer dan even je wasmachine op gevaarlijke zwarte schimmel!

In ons toch al drukke leven komt er vanaf nu een taakje bij, want blijkbaar is je wasmachine schoonmaken ontzettend belangrijk. Dat is iets wat veel mensen niet weten en dat is niet zonder gevaren, zo blijkt uit een artikel van DailyMail. Zij spraken met een groepje moeders uit Australië die ontzettend schrokken van een smerig plekje in hun wasmachines. Dit was al zo lang niet schoongemaakt, dat er schimmel en een hele vieze geur vanaf kwam. Eentje waar je ook nog eens ziek van kan worden…

Wasmachine schoonmaken? Vergeet vooral dit plekje niet
Ik heb het zelf per toeval ontdekt, maar ik kan me voorstellen at je het zomaar vergeet. Het gaat om het rubberen randje aan de voorkant van je wasmachine. Dit zorgt ervoor dat er geen water uit de wasmachine kan als hij aanstaat, maar het blijkt ook viezigheid op te slaan. Vooral aan de onderkant van de rubberen rand is dat te zien. Als je deze rubberen rand even opzij schuift, zou er zomaar eens een heel, heel vies plekje tevoorschijn kunnen komen.

Lees ook  Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je het ‘schone’ deel van beschimmeld brood eet

ZWARTE SCHIMMEL IN JE WASMACHINE
Bij de Australische moeders was dit stukje van de wasmachine zo vies, dat er zwarte schimmel was ontstaan. Dit ziet er heel vies uit en blijkt ook nog eens ontzettend smerig te ruiken. Dat is niet het enige, want de zwarte schimmel kan in sommige gevallen ook nog eens gevaarlijk zijn. Dit is niet het geval als het gaat om een klein beetje, maar grote plekken zwarte schimmel zijn niet goed voor je gezondheid. Het kan voor klachten als stress, pijn aan zenuwen en gewrichten, allergische reacties, keelpijn, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, misselijkheid, braken en irritaties aan de slijmvliezen veroorzaken. Dat is niet niks. Op deze foto’s zie je om welk randje het gaat én hoe vies dat er in deze wasmachines uitzag. Als je het aandurft, ten minste.

Lees ook  2 peuters dood aangetroffen in hun bed. De doodsoorzaak is hartverscheurend.

Om te voorkomen dat zwarte schimmel ontstaat, is het heel belangrijk om dit plekje van je wasmachine goed schoon te maken. Als je ontdekt dat het al heel vies is, is het handig om je wasmachine eens flink onder handen te nemen. Daarmee bedoelen we ook echt schoonmaken, want de lijst aan klachten is flink… Als het bij jou wél schoon is, of er geen sprake is van zwarte schimmel, betekent dat niet dat je jouw wasmachine nooit schoon hoeft te maken. Het is aan te raden om het randje altijd even af te nemen en droog achter te laten na een wasbeurt. De deur van je wasmachine open laten staan doet ook wonderen, zo ontdekten de moeders. Zo voorkom je het ontstaan van schimmel en dat is wel zo prettig.

André en Monique geven haar vader ‘mooiste cadeau’

Anne en Berk op Gronings terras neergestoken door onbekende: ‘Hij keek alsof hij geesten zag’