in

Jaloerse ex komt vrij na bedreigen vriendin en vermoordt haar meteen: ‘Het werd rood voor mijn ogen’

Aurélie Montchéry (31) uit het Belgische Henegouwen is vermoord door haar ex, die haar lichaam in een kofferbak dumpte. Sébastien De L. (40) was amper twee weken vrij, nadat hij een maand had vastgezeten voor mishandeling van Aurélie. Ook had hij haar geregeld met de dood bedreigd. Vrijdag sloegen zijn stoppen door.

De politie krijgt vrijdag in de late namiddag een telefoontje van een bekende van Sébastien De L.. De beller heeft net de 40-jarige automonteur telefonisch horen opbiechten dat hij zijn ex-vriendin Aurélie Montchéry (31), een caissière met twee kinderen, heeft vermoord. De melder denkt dat De L. gevlucht is om zelfmoord te plegen. ,,Hij vroeg me om voor zijn kinderen te zorgen.”

De melder kan de politie ook de plaats aanwijzen waar De L. het lichaam heeft achtergelaten. Volgens hem ligt Aurélie verborgen in een steeg die uitkomt op garageboxen in een dorp op zo’n tien kilometer van Charleroi. De L. knapt daar regelmatig auto’s op die hij vervolgens weer te koop zet. De speurders vinden de vermoorde moeder in de kofferbak van een zwarte Seat. Ze heeft verschillende snijwonden en haar schedel is ingeslagen.

Wat de tipgever de politie niet kan vertellen, is waar De L. zit. Maar na een dag zoeken blijkt dat hij zijn zelfmoordplan niet heeft doorgezet. De politie vindt hem levend terug, in een woning in Bouffioulx.

Lees ook  Junkie krijgt 20 euro om nieuwe thuis te zoeken voor hond en dumpt hem in kanaal.

Extreem jaloers
Aurélie en Sébastien werden vier jaar geleden verliefd. Ze hadden allebei al twee kinderen uit een vorige relatie. Zij een zoon en een dochtertje, hij twee zoons. Het stel leek lange tijd gelukkig, maar de laatste maanden was de liefde flink bekoeld. Aurélie vertelde een vriendin dat Sébastien de laatste tijd extreem jaloers was. ,,Hij vroeg volgens haar zelfs of ze een string of onderbroek droeg als ze ging sporten of naar het werk vertrok. Al wilde ze niet kwaadspreken over hem: ‘Hij heeft een hart van goud en zou alles voor me doen’, zei ze.”

,,In september veranderde alles”, zegt Pina Santangelo (51), een andere vriendin die het koppel goed kent. ,,Ze kregen ruzie en dat is uit de hand gelopen. Sébastien heeft Aurélie toen hard geduwd. Daar schrok ze enorm van en op 24 september deed ze aangifte bij de politie voor mishandeling. Haar vriend werd opgepakt en kreeg een contactverbod. Maar zodra hij uit de cel mocht, zocht hij Aurélie weer op. Verschillende getuigen hebben meermaals gehoord dat hij haar met de dood bedreigde.”

Lees ook  Nederlands slachtoffer is een 16-jarige meisje en blijkt twee benen gebroken te hebben tijdens aanslag Barcelona.

Gaten in geheugen
Tot 22 oktober zat De L. in de gevangenis. Hij kwam vrij, maar kreeg opnieuw een contactverbod. Hij moest bij zijn grootmoeder gaan wonen en een psycholoog raadplegen. Toen Pina hem zag, zwoer hij te zullen veranderen. ,,Toen hij buitenkwam, zei hij me: ‘Het is mijn fout. Ik was gewelddadig. Ik ga me laten helpen.'”

Volgens De L. hadden hij en Aurélie – ondanks het contactverbod – vorige vrijdag afgesproken bij de garageboxen, om te praten. Ze kregen ruzie toen hij haar verweet dat ze vreemdging. De L. wilde de relatie ook niet verbreken omdat hij bang was voor de financiële gevolgen. ,,Toen werd het rood voor mijn ogen”, zei hij tegen de speurders. Hij bekende Aurélie met een baksteen op haar hoofd te hebben geslagen. De messteken herinnert hij zich ook. ,,Toch heeft de verdachte nog enkele ‘gaten’ in zijn geheugen”, aldus het parket. ,,Er blijven nog onduidelijkheden in zijn verhaal.” De man moest gisteren voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die heeft zijn aanhouding bevestigd.

YouTuber vindt kooien met dode biggen tijdens duiktocht

Familie van verdronken Amelia doet smeekbede om foto’s van lichaam niet langer te delen op sociale media