in

Jaag spinnen weg door deze plant in huis zetten

‘Spinnen zijn banger voor jou, dan jij voor hen’, een uitspraak die we vaak genoeg te horen krijgen. Hoe klein en onschuldig deze spinachtigen ook mogen zijn, ze jagen jou de stuipen op het lijf.

Helemaal nu het buiten steeds kouder wordt zien we deze beestjes steeds vaker door ons huis wandelen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je dit makkelijk oplossen door deze plant in je woning te zetten.

Deze veelvoorkomende plant heb je vast al wel in je kruidentuintje staan.

Spinnen
Om nu bij elke spin die je in huis tegenkomt de buurman, je vriend of een ander familielid in paniek op te bellen om hem weg te halen is ook niet zo praktisch. Wees daarom de spinnen voor en zet een plantje munt in huis! Ja echt, munt is hét kruid waar ze een hekel aan hebben. Met name de geur van deze plant zorgt ervoor dat de ze voortaan een deurtje overslaan om zich te vestigen.

LEES OOK!
Moeder (55) en dochter (19) douchen nog elke dag samen: “De beelden”

Geuren
Uit onderzoek is gebleken dat spinnen een hekel hebben aan de geur van frisse munt. Zet bijvoorbeeld een kop verse muntthee in de buurt van de spin (als je dit durft) of zet een plant verse munt op de vensterbank.

Op deze manier voorkom je dat de spinnen jouw huis betreden. Lijkt deze geur niet sterk genoeg om ze uit je huis te verjagen? Probeer dan eens etherische muntolie. Dit ruikt nóg sterker, waardoor spinnen wel drie keer nadenken voordat ze door de kiertjes je huis insluipen. Een spin-vrije woning was nog nooit zo makkelijk!

LEES OOK!
Vrouw van agent in zaak George Floyd vraagt scheiding aan

Vrouw lijmt haar tiet*n vast aan de weg tijdens klimaatverandering protest

3-jarig meisje hield babybroertje dagen in leven nadat papa haar moeder en zichzelf doodde.