in

Italië is in de ban van moord op een agent door twee rijke jochies

Heel Italië is in de ban van een vergismoord op een agent door twee rijke Amerikaanse jochies van nog geen twintig. Die wilden wraak nemen op de agent, de 35-jarige pas getrouwde carabiniere Mario Cerciello Rega, die ze voor hun dealer hielden omdat ze geen coke geleverd kregen maar vermalen asperine.

En ook in de VS is de woede groot, niet vanwege de vergismoord maar omdat een van die jochies gefotografeerd is op het politiebureau, geblinddoekt en met zijn handen vastgebonden.

Eind vorige week wilden de twee Amerikaanse jongeren cocaine kopen maar kregen verpulverde aspirine. Toen ze dat later merkten gingen ze verhaal halen bij de tussenpersoon die ze in contact had gebracht met de dealer.

Ze stalen zijn rugzak en zeiden dat hij deze terug zou krijgen als zij hun geld terug kregen. De tussenpersoon schakelde daarop de carabinieri in. Agent Rega kwam daarop met een collega naar de plek van de afspraak. Eén van de Amerikaanse jongens stak toen acht keer in op de agent, die aan zijn verwondingen bezweek in een plas vol bloed.

Lees ook  Drie kinderen gearresteerd wegens het martelen en levend verbranden van een hond in een bos.

De politie wist de twee Amerikanen op tijd op te sporen in hun hotel, vlak voor hun vertrek. Degene die de moord bekende zei dat hij de carabiniere, die in burger was, voor een drugsdealer had aangezien.

Finnegan Lee Elder, die de moord heeft bekend, komt uit San Francisco en heeft daar op de prestigieuze en peperdure rooms-katholieke school Sacred Heart Cathedral Preparatory gezeten. Hij sliep samen met zijn vriend Christian Gabriel Natale Hjorth in Rome in een peperduur hotel in de chique wijk Prati.

Lees ook  Bijzonder hitteplan: vrouw koelt haar doos met ijs

De foto van de geblinddoekte en vastgebonden Amerikaan zou wel eens roet in het eten kunnen gooien van al die Italianen die strenge straffen eisen voor de Amerikaan. Een woordvoerder van de carabinieri liet weten dat het blinddoeken van de verdachte onacceptabel is en heeft de verantwoordelijke hiervoor al overplaatst.

Eerder dit jaar oordeelde het Europese Hof van Mensenrechten dat de Italiaanse staat de Amerikaanse Amanda Knox, verdacht en later vrijgesproken van de moord op een Britse huisgenote in de stad Perugia, ruim 18.000 euro moet betalen omdat ze onjuist door de Italiaanse politie zou zijn behandeld

Wespennest valt over vrouw in eigen huis – vrouw overleden

Politie en familie maken zich grote zorgen om vermiste Jelmer van Koert (24)