in

Man wordt vrijwillige brandweerman en redt babykangoeroe.

De Australische social media ster Sam McGlone, die vrijwillige brandweerman werd, deelde een video van hoe hij een babykangoeroe redde.

Tijdens de verwoestende bosbranden in Australië zouden er naar schatting meer dan 500.000 dieren om het leven zijn gekomen. Andere schattingen spreken zelfs van 1 miljoen dieren.

Maar Sam McGlone filmde een sprankeltje hoop toen hij een babykangoeroe redde en zijn volgers opriep om al het mogelijk te doen om te helpen bij de crisis.

Het gestrande diertje zag er doodsbang uit wanneer Sam hem van de grond raapte en zachtjes in zijn hand liet rusten.

Het bijzonder moment werd gefilmd in Braidwood in de staat New South Wales. “Ik vond een baby joey in de brand”, vertelde hij aan zijn 100.000 volgers.

Sam, en andere familieleden die vrijwillig brandweerman werden, waren vlammen aan het blussen toen ze het noodlijdende diertje zagen. Hij zei: “Oké iedereen, maak kennis met mijn kleine baby. Heb hem vandaag uit de brand gered. We hebben je vriendje, maar je geen zorgen, je bent in veilige handen.”

Dan wikkelt hij het diertje in een deken en geeft hem water met het dopje van een flesje. In een volgende Instagrampost kondigde Sam aan dat hij een GoFundMe pagina oprichtte om de inheemse dieren van Australië te helpen.

Lees ook  24-jarige moeder bevalt van haar dode baby – heeft een belangrijke boodschap aan zijn moordenaar

Onderzoek toont aan dat van veel koffie drinken je langer leeft

Man wordt in midden van nacht wakker door inbreker die aan zijn tenen zuigt.