in

Instagram model blind na operatie om haar oogkleur te veranderen.

Een beroemd Instagrammodel heeft nu het zicht van een 90-jarige na een operatie om haar oogkleur te veranderen. Nadinne Bruna (32) wilde lichtgrijze ogen in plaats van bruin, maar verloor aan rechtse oog 80 procent van haar zicht en links 50 procent. Ze woont in Miami maar vloog voor de operatie naar Colombia omdat dergelijke ingrepen in de VS niet toegestaan zijn.

Het kostte ongeveer 2.500 euro om silicone implantaten in haar ogen te laten inplanten. Ze kreeg korting op voorwaarde dat ze het resultaat op Instagram zou posten. Maar het Argentijnse model begon al snel problemen te ervaren.

Nadinne zegt dat haar zicht constant wazig was als gevolg van de druk op haar oogzenuwen. Haar ogen waren maandenlang rood en pijnlijk.

Lees ook  Ouders plannen begrafenis voor 10-jarige met kanker. Dan opent ze haar ogen en zegt 7 woorden die hen stomverbaasd achterlaten.

Ze keerde in maart en juni 2017 terug naar Colombia om de schade te herstellen, zij het tevergeefs. Ondertussen zocht ze medische verzorging in het Bascom Palmer Eye Instituut in Miami.

Oogchirurg Dr. Ranya Habash verwijderde de gevaarlijke implantaten in september en in november volgde nog een operatie om haar glaucoom te behandelen.

Het model zal de rest van haar leven de gevolgen van deze operatie moeten dragen.

Nadinne en haar tweelingzus Danna bouwden op Instagram een carrière uit door de foto’s van hun kosmetische ingrepen te delen. Hun operaties worden vrijwel altijd volledig betaald door de klinieken en hun beide accounts hebben samen meer dan een miljoen volgers.

Het model zei: “Voor deze operatie waren mijn ogen compleet gezond. Ik was zo naïef. Sinds de operatie heb ik een wazig zicht. Bijna een jaar lang waren mijn ogen constant rood. Mijn pupillen kunnen geen licht meer verdragen, dus nu ben ik erg gevoelig voor foto’s. De operatie verknalde mijn leven compleet.”

Lees ook  Politieagent in tranen nadat ze erachter komt dat iemand een varkenskop op haar auto heeft gedumpt

“Na de operatie kreeg ik een zware depressie. Ik ben een sterke persoon, doorgaans erg dapper en slim, maar met dit ben ik zo dom geweest. Ik vertrouwde de verkeerde persoon.”

“Ik heb nu het zicht van een 90-jarige vrouw, maar ik hoop dat ik de glaucoom onder controle kan houden.”

Verder zei het model nog: “Hoewel ik op Instagram erg openlijk was over de operatie, zijn er nog altijd mensen die vragen waar ze het kunnen laten doen.”

Nadat hij een dronken man in de Parijse metro beroofd had, werd de dief gedwongen om zijn leven te redden.

Acht politieagenten ontslagen nadat ze beweerden dat muizen halve ton marihuana in opslagplaats opgegeten hadden.