in

In plaats van de hulpdiensten te bellen namen “vrienden” foto van 16-jarige jongen terwijl hij op sterven lag nadat hij een fles wodka had gedronken.

Jake Wheatcroft (16) overleed op nieuwjaarsdag nadat hij een hele fles wodka had leeggedronken. In plaats van de hulpdiensten te bellen vonden zijn vrienden er niet beter op dan hem te treiteren. De familie van de 16-jarige jongen wijst zijn vrienden met de vinger die foto’s van hem maakten in plaats van hulp te zoeken. Jake Wheatcroft had oudejaarsavond gevierd in het huis van een vriend waar hij een 700 ml fles van 40 procent wodka leegdronk. Uit onderzoek bleek dat de vrienden obscene tekeningen op zijn gezicht tekenden, hem sloegen met een theedoek en water op zijn kruis goten. Daarna maakten ze foto’s van de bewusteloze jongen.

Ondanks het feit dat ze hem niet wakker kregen, belden de drie jongens geen ambulance en gingen ze in een andere kamer zelfs op de Xbox spelen. Nadat een van de jongens de ouders van Jake had ingelicht, werd de ambulance gebeld. De hulpverleners kwamen ter plaatse in het huis in Pinxton, Nottinghamshire, maar niets kon baten om het leven van de jongen te redden.

Lees ook  Bij Ikea is het legendarische één euro-ontbijtje voorbij

De lijkschouwer oordeelde dat hij gestorven was aan een acute ethanolvergiftiging. Hij had een bloedalcoholgehalte van 316 mg per 100 ml bloed – bijna vier keer de toegelaten limiet om te rijden.

De tante van Jake zei dat zijn vrienden “bloed aan hun handen hebben.” Ze zei: “Ze hadden hem kunnen redden. Hij was bewusteloos en ze namen voor de grap foto’s van hem, terwijl ze eigenlijk de hulpdiensten hadden moeten bellen.”

“De foto’s werden aan de politie overhandigd. Ik zag Jake op de grond liggen met zijn armen naar boven en iemand had zijn shirt naar omhoog getrokken zodat zijn buik zichtbaar was. Het had duidelijk moeten zijn dat hij een ernstig probleem had, maar toch deden zijn vrienden helemaal niets.”

Lees ook  Nicolette van Dam deelt bizar verzoek van een fan

“Wij, zijn familie, willen gerechtigheid. De politie moet onderzoeken waarom zijn vrienden de hulpdiensten niet eerder belden.”

Een van de vrienden zei dat hij voelde dat Jake “stijve armen” had. Hij vertelde de rechtbank “dat hij meteen wist dat hij dood was.”

Hij rende naar het huis van de ouders van Jake een beetje verderop in de straat en vroeg vader Carl om de politie te bellen. Gevraagd waarom de jongen niet zelf de hulpdiensten belde, antwoordde hij: “Ik was in paniek en wilde Jake’s papa halen.”

De lijkschouwer zei nog: “We moeten tieners ervan weerhouden om te drinken. Maar ik wil een boodschap meegeven: als je vriend bewusteloos valt omdat hij of zij teveel gedronken heeft, of om welke reden dan ook, bel dan alsjeblieft de hulpdiensten.”

Tieners krijgen levenslang voor het doodslaan van een dakloze man.

Bladblazer gaat gewoon te werk en blaast blaadjes weg tijdens hevige westerstorm