in

“In leven houden van bejaarden slecht voor milieu”

Ouderen die in leven blijven dankzij elektrische apparaten zijn schadelijk voor het milieu. Dat concludeert milieuwetenschapper Iep Klepper na onderzoek. Door bejaarden eerder te laten sterven kan de uitstoot van broeikasgassen flink worden teruggedrongen.

De milieuwetenschapper deed zijn onderzoek in verschillende ziekenhuizen. “Ouderen maken daar gebruik van hartmonitors, infuuspompen en MRI-scanners. Dat zijn enorme stroomvreters. Artsen proberen mensen zo lang mogelijk in leven te houden, maar denken daarbij niet aan de gevolgen voor het milieu”, aldus Klepper.

Lees ook  Moeder haalt drie dochters met smoes uit school en schiet hen dood met jachtgeweer

Aanleiding voor het onderzoek was het overlijden van een 87-jarige vrouw uit Leeuwarden. Klepper legt uit: “Mevrouw Kooistra maakte in haar laatste levensfase gebruik van een beademingsapparaat. Zo’n ding verbruikt maar liefst 600 Watt. En na vier dagen schaamteloos stroomverbruiken overleed mevrouw Kooistra alsnog. Dan denk ik: wat een energieverspilling! Het was beter voor het milieu geweest als dat apparaat eerder was uitgeschakeld.”

Lees ook  “U doet me pijn!” Oude vrouw (93) wordt naar gevangenis gesleept omdat ze de huur voor haar huis niet had betaald

Ben jij het hiermee eens? Laat je horen in de reacties op Facebook!