in

In deze 14 regio’s komen er binnenkort veel strengere coronamaatregelen

Aan het einde van deze week zullen nog acht regio’s worden toegevoegd, die van “alert” naar “verontrustend” zullen gaan vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Vorige week stond de teller op zes “zorgelijke” gebieden. Het totale aantal is nu 14 van de 25 Nederlandse veiligheidsregio’s.

In het coronadebat van gisteravond zei Mark Rutte dat we kunnen “aannemen” dat er deze week acht nieuwe regio’s in de categorie “zorgwekkend” zullen zijn. Een regio krijgt deze aanwijzing als er meer dan 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners zijn.

Lees ook  Vrachtwagen duwt auto tegen vangrail om ongeluk bestuurster (87) te voorkomen

Dit zijn de veiligheidsregio’s Groningen, Gooi- en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Flevoland en Zuid-Holland-Zuid. Er wordt verwacht dat de maatregelen vrijdag zullen worden aangekondigd.

Regionale maatregelen
Deze regio’s worden momenteel door het kabinet besproken. Het is nog niet bekend hoe de maatregelen er precies uit zullen zien, maar er is een grote kans dat ze vergelijkbaar zijn met de maatregelen in de regio’s die vorige week “verontrustend” zijn geworden.

Dit waren de regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden.

Lees ook  Emotionele video: dieren worden herenigd met hun familie en het is prachtig om te zien

In deze regio’s moesten alle horecagelegenheden om 01:00 uur lokale tijd sluiten. Om middernacht moest de muziek worden uitgeschakeld en mocht niemand naar binnen.

Hoe groot een groep mag zijn in deze regio’s is 50 personen, zowel binnen als buiten. Voor de overige plekken in het land zijn dat er 100, met uitzondering van religieuze bijeenkomsten, begrafenissen, demonstraties en theatervoorstellingen.

Iedereen die een bijeenkomst voor meer dan 50 personen wil organiseren, moet contact opnemen met de gemeente voor goedkeuring.

Poepen in metro, trein en bus eindelijk officieel verboden

Opsporing Verzocht: Bejaard echtpaar viermaal slachtoffer van geweldsmisdrijf