in

’Ik moest huis bouwen boven lichaam Tob Cohen’

Een van de verdachten in de moordzaak rond de Nederlander Tob Cohen heeft verklaard dat hij een huisje moest bouwen bovenop de watertank waarin diens lichaam was gedumpt. Daardoor zou het lijk van de voormalige topman van Philips Oost-Afrika voor altijd verborgen blijven, zo heeft hij tegen de Keniaanse politie gezegd.

Dit en andere details komen naar voren in een reconstructie van de Keniaanse krant The Daily Nation van de 55 dagen durende zoektocht naar het lichaam van de Nederlandse zakenman. Cohen werd vrijdag aangetroffen in zijn eigen watertank, die hij had laten plaatsen om de tuin te beregenen rond zijn blauw-witte villa in een voorstad van Nairobi, Kitisuru. Volgens The Nation was zijn lichaam in een zwarte zak gestopt met een touw om zijn nek en zijn handen voor zijn lichaam gebonden.

Lees ook  Professor – afgestudeerd in Turkije – vindt medicijn uit tegen homoseksualiteit

Cohen lag al geruime tijd in een vechtscheiding en was sinds 19 juli spoorloos. Zijn echtgenote Sarah W. is hoofdverdachte, maar ontkent tot dusver ten stelligste.

Volgens de reconstructie kostte het de rechercheurs veel moeite om de verklaringen van Sarah W. en haar medeverdachten te ontkrachten. De vrouw moet volgende week donderdag weer voor de rechter verschijnen voor de aanklacht wegens moord. Haar medeverdachte en vermoedelijke minnaar, Peter K., zou volgens de reconstructie grote gaten in zijn alibi hebben.

Pincode
Zo verklaarde hij rond Cohens verdwijning slechts een half uurtje bij W. in de villa op bezoek te zijn geweest voor een zakelijke afspraak, maar zijn telefoondata wijzen anders uit. Zijn twee mobieltjes werden ’s nachts en in de vroege ochtend daar gewoon gebruikt. Ook zou Cohens echtgenote vanuit de woning geld hebben overgemaakt naar K.’s rekening, terwijl zij samen in hetzelfde huis waren.

Lees ook  ’15-jarige schiet leeftijdsgenoot op weg naar school in het gezicht’

W. heeft tot dusver geweigerd de pincode en het patroon voor de ontsluiting van haar mobiele telefoon prijs te geven voor nader onderzoek.

Leugen
Twee personeelsleden die werkten in en rond het huis en door Cohen eerder waren ontslagen, hebben volgens The Nation toegegeven dat zij zijn „gecoached” om een gelijkluidend verhaal op te hangen over het vertrek van Cohen naar Thailand. Volgens zijn vrouw zou hij daarheen zijn gegaan voor een medische behandeling.

India is begonnen met het eerste ‘scheten toernooi’ waar mooie prijzen te verdienen vallen!

Monique Westenberg laat eindelijk weer van zich horen