in

Iedere dag wacht gans met gebroken hart op overleden partner

Een ongewoon liefdesverhaal, een gans wacht op terugkeer van zijn partner, die verleden jaar overleed.

Canadese ganzen vormen koppels voor het leven. Onderzoekers geven aan dat in hun tweede jaar ze een partner zoeken, aldus The Oregonian.

Als een partner van een gans sterft, rouwen de vogels. Veel ganzen zullen ook nooit meer een partner zoeken en blijven de rest van hun leven weduwe of weduwnaar.

De vogels vliegen in de winter naar het zuiden, om in de zomer weer terug te keren. Tijdens het reizen stoppen ze om uit te rusten, te eten en rond te hangen voordat ze weer op weg gaan.

Lees ook  Peuter (1) probeert hondje uit brandend huis te redden en komt om

Vorig jaar belandde een koppel in de stad Portland, in het noordwesten van de VS. De mensen in het kantoor waren aangenaam verrast en vormden al snel een band met de twee vogels.

De bovenstaande foto laat beide ganzen zien, verleden jaar.

Op een noodlottige dag werd een van de ganzen door een bestelbusje aangereden en overleed. De bestuurder nam de gans mee naar binnen voor hulp, maar het was helaas al te laat.

De overgebleven gans werd door de mensen in het gebouw ‘Pat’ genoemd, omdat ze niet wisten of het een mannetje of vrouwtje was.

Lees ook  Drankgigant betaalt €88.000 aan wie een jaar lang zonder smartphone kan leven.

„Pat zou bij de glazen deur zitten,” vertelde Scott Harvey aan The Oregonian, „Dan liep hij ernaar toe en keek naar binnen. Pat zocht naar zijn partner op de laatste plaats waar ze gezien was.”

Toen, op een dag, zonder enige waarschuwing of voorbode, was Pat er niet meer.

Echter, een paar weken geleden verscheen er een gans buiten het kantoor. Iedereen is ervan overtuigd dat het Pat is.

Zo zit de gans met het gebroken hart weer buiten het kantoor. Wachtende op zijn partner wie nooit meer terug zal keren. Het is een hartverscheurend voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde en eeuwige trouw.

Vier jongens zien dat man meisje (15) begeleidt en besluiten hun onderbuikgevoelens te volgen

Klein meisje zingt 80 jaar oud liedje zo vlekkeloos dat jury na eerste noot direct hun stoel draait