in

ICT’er en thuiswerker Armando (26) doodgestoken bij ommetje: ’Geen woorden voor’

De familie van Armando Balkaran is in diepe rouw gedompeld. De 26-jarige ICT’er werd ruim twee weken geleden neergestoken in Rijswijk, waarna hij overleed aan de verwondingen. Mogelijk is Armando willekeurig uitgekozen.

Dat schrijft Omroep West. Balkaran had een goede baan in de ICT. Sinds een maand had hij een vast contract, waardoor hij kon uitkijken naar een eigen huis.

„Het was een heel rustige jongen, meestal op de achtergrond en gefocust op zijn carrière”, vertelt zijn oom, Wikram Kanhai.

Op de bewuste donderdagmiddag ging hij even naar buiten. „Tijdens zijn programmeerwerk ging hij dan een half uurtje of een uurtje lopen.

Dat deed hij eigenlijk altijd. Vanwege corona werkte hij thuis. Alleen na die dag is hij nooit meer teruggekomen.”

Lees ook  Pakketbezorger (20) overviel collega-koerier met mes voor een doos met 2200 euro aan merkkleding

Vijf minuten van zijn huis werd Balkaran neergestoken. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

Ongeloof
De waarom-vraag houdt de familie bezig. Er lijkt geen uitleg voor de gruweldaad. Balkaran had geen verkeerde vrienden.

De politie hint op een willekeurige actie: „Op dit moment wijst niets erop dat het steken op dit slachtoffer een gerichte actie was.”

„We geloofden het echt niet”, zegt ook oom Kanhai. „Ook niet toen we hem in het ziekenhuis zagen liggen. Hoe kon hem dat nou overkomen? Zo’n rustige jongen. En ineens is hij weg.”

De familie kwam zaterdagmiddag samen op de plek des onheils. Vader Hans kan nauwelijks iets uitbrengen. „Hier zijn geen woorden voor.” Enkele tientallen mensen kwamen op de herdenking af.

Lees ook  Slachtoffer brute woningoverval krijgt hete strijkbout op arm gedrukt

Getinte man van 1.75 meter
Ondertussen gaat het politieonderzoek voort. Een verdachte die eerder werd opgepakt, is al snel vrijgelaten.

Balkaran heeft voor zijn dood nog kunnen verklaren dat de dader een getinte man was van tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. De familie hoopt dat hij wordt gevonden.

De politie lijkt de zaak hoog op te nemen, ’ook omdat er meerdere incidenten zijn geweest’, aldus oom Kanhai, die verklaart dat mensen zouden zijn lastiggevallen. „Ik hoop dat iemand iets gezien heeft. Hoe onbenullig ook: meld het.”

Kamil (34) zocht een beter leven in Nederland, maar werd na amper vijf weken doodgeslagen

Politie haalt gevaarlijke dronken man van weg rijdt met open motorkap