in

Hou je van kaas? Deze nieuwe soort is gemaakt van bacteriën uit de menselijke neus, navel en oksel

Iedereen heeft gehoord over dingen die ze nooit zullen eten als het dood is. En hoe grof het ook klinkt, er is iemand die een hoofdgerecht maakt van precies dat ding in kwestie.

We zijn allemaal wel voedsel tegengekomen dat alleen al door de geur, het uiterlijk of zelfs het geluid ons heeft laten kokhalzen.

Natuurlijk kun je nieuwsgierig en ruimdenkend zijn, maar er moet een limiet zijn.

Ik ben niet zo kieskeurig en sta altijd open om iets te proberen – alleen zal niemand me ooit zover krijgen om “The Human Cheese” te proberen dat nu te zien is in het Victoria & Albert Museum in Londen.

LEES OOK!
Dit zegt de kleur van je menstruatiebloed over je gezondheid

Hoe ruimdenkend ben je? Zou je zoiets als het testikelsbier van de stier willen proberen? of zelfs menselijke kaas?

Kaas maken is echt een kunstvorm. Ik ben dol op grevé, gouda, port salut en de meeste kazen die er zijn – maar sommige rare soorten zijn echter moeilijk om van te genieten. Natuurlijk zijn ze zeldzamer, maar mensen beschouwen ze nog steeds als delicatessen.

Bacteriën uit de navel, neus en oksels

Het heet ‘Selfmade’ en volgens de site Shared zijn het voornamelijk bacteriën uit de navel, neus en oksels.

LEES OOK!
Jeuk en uitslag door een processierups? De symptomen wat je ertegen kunt doen

Wanneer de menselijke bacteriën aan de melk worden toegevoegd, volgens het blog van het museum, zorgt dit ervoor dat het gaat stremmen, waardoor de nu beroemde ‘menselijke kaas’ ontstaat.

Het idee kwam voort uit de conclusie dat de bacteriën die vaak bij de kaasproductie worden gebruikt, sterk lijken op die van de menselijke huid.

En met dit project wilden kunstenaars laten zien dat we ons lichaam kunnen gebruiken bij het koken. Het zou niet zo taboe moeten zijn als het vandaag is, zegt Shared.

Hieronder zie je een korte clip over menselijke kaas!

Patty Brard haalt voor de laatste keer hard uit naar André Hazes en Bridget Maasland

‘Vier doden gevonden in huis Etten-Leur’