in

Horecabaas ver krachtte afwashulp tientallen keren: ‘Ziekelijk hoe dit pubermeisje is gehersenspoeld’

Een 59-jarige man uit het Brabantse Kaatsheuvel is vandaag veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij een 40 jaar jonger meisje jarenlang s*ksueel mis bruikte en meermalen ver krachtte.

Het meisje werkte van 2014 tot 2017 als afwashulp in het restaurant in Lage Zwaluwe waar hij leidinggevende was.

Tegen de man was vier jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De man had de rechtbank willen doen geloven dat hij een liefdesrelatie met het meisje had, dat in het restaurant was komen werken toen ze dertien jaar oud was.

Ze zouden pas s*ks hebben gehad nadat ze zestien was geworden. De rechtbank zag echter bewijs dat die bewering weerlegde.

De zedenzaak kwam aan het licht toen het meisje een vriendje kreeg van haar eigen leeftijd. Dat kon N. niet verkroppen, waarna hij haar chanteerde en ver krachtte. Daarna werd de politie ingeschakeld.

Lees ook  Bezoekers Efteling zitten twintig minuten vast in de achtbaan

Problemen thuis
De man leerde het meisje kennen toen ze als afwashulp kwam werken in het restaurant. Hij wierp zich daar op als vertrouwenspersoon, gaf haar adviezen en ving haar op als het pubermeisje thuis problemen had.

Hij zei dat ze maatjes waren en voor elkaar door het vuur gingen. Zo won hij het vertrouwen. Vanuit die positie begonnen de s*ksuele handelingen. Dat begon met zoenen, maar ging steeds verder.

”Hij heeft zo’n sfeer doen ontstaan dat er sprake is van psychische druk. Daartegen heeft ze zich niet kunnen verzetten en daarom is ver krach­ting bewezen”
– Rechter

De man kreeg het meisje steeds verder in de tang, bijvoorbeeld door ook over zijn eigen huwelijksproblemen te spreken, vonniste de rechter.

Hoewel het meisje zei dat ze hem liever als vaderfiguur zag, overtuigde hij haar steeds weer om s*ks te hebben. Hij zei dat het wel goed kwam, dat ze alleen maar moest wennen.

Lees ook  Monique Westenberg geschokt na terugkomst van vakantie

Toen het meisje de relatie wilde beëindigen, begon hij haar ook te chanteren. Hij dreigde haar ouders over hun relatie te vertellen en maakte een afspraak met haar oma, om die ‘iets over het meisje te vertellen’.

Zestig of zeventig keer s*ks
Daarnaast dreigde hij een einde aan zijn eigen leven te maken. De rechter: ,,Hij heeft zo’n sfeer doen ontstaan dat er sprake is van psychische druk. Daartegen heeft ze zich niet kunnen verzetten en daarom is ver krachting bewezen.’’

Het meisje heeft verklaard dat ze zeker wel zestig of zeventig keer s*ks hadden. Ze heeft nog altijd last van psychische problemen.

De officier van justitie zei daar twee weken geleden al over: ,,Het is ziekelijk hoe dit pubermeisje door verdachte werd gebrainwasht.’’

Man zakt voor rijexamen, maar rijdt zelf naar huis: ‘Toch goed genoeg’

Ruim 27.000 positieve coronatests in week tijd, fors meer ziekenhuisopnamen