in

Hoofdredacteur ‘Quote’: “Vrouwen zouden fulltime moeten werken”

‘Nederlandse vrouwen werken te weinig’

Sander Schimmelpennick, hoofdredacteur van de Quote, was te gast in Jinek en vertelde daar dat hij van mening is dat ‘Nederland harder moet werken.’ En dan bedoelt hij met name de vrouwen… De uitspraak levert hem veel kritiek op.

Zowel zijn tafelgenoten in Jinek als de kijkers zijn het niet met hem eens.

‘Nederland moet harder werken’

In het programma vertelt Schimmelpennick dat Nederland harder moet werken: “We maken het minste aantal uren van de Europese Unie en met name vrouwen werken veel te weinig.” Volgens hem besluiten vrouwen te snel om parttime te gaan werken, vaak al na hun studie als er nog geen kinderen in het spel zijn. De hoofdredacteur weet dat wat hij zegt gevoelig ligt: “Ik ben zelf geen vrouw en ik heb geen kinderen dus ik kan er niet over meepraten, maar de cijfers zijn keihard.”

Lees ook  Hoppa! Sophie Milzink helpt je de herfstdagen door met pikante foto!
‘Verantwoordelijkheid bij de vrouwen’

Om de welvaart van het land op peil te houden is het volgens de hoofdredacteur dan ook nodig dat de vrouwen meer gaan werken. De uitspraak levert hem een heleboel kritiek op, ook van zijn tafelgenoten. Zo zegt journalist Angela de Jong -die zelf fulltime werkt en haar partner parttime- dat vrouwen al zoveel moeten als ze kinderen hebben. Ook voormalig schaatser Mark Tuitert, die fulltime werkt en zijn vrouw parttime, deelt de mening van Schimmelpennick niet.

Kinderen opvoeden

“Ik denk dat mijn vrouw niet meer zou willen werken en ik zou dat ook lastig vinden. Ik ben vrij en ga alle kanten op en ik vind het een waardevol goed dat zij dat ook kan doen. We hebben het zo afgesproken. Hard werken of ergens voor gaan is goed, maar kinderen opvoeden… Ik besteed het liever niet uit. Het klinkt misschien gek om dat als werk te zien, maar het is gewoon heel belangrijk.” De kijkers zijn het roerend met hem eens:

Kruidvat en Trekpleister stoppen met de verkoop van tabak: “We kunnen het niet maken”

Toen Kelly haar puppy naar huis bracht, deed ze een vreselijke ontdekking – en belde de politie meteen