in

Zeer ondervoede hond gedumpt en achtergelaten op straat

Ik kan er maar niet bij dat sommige mensen het leuk vinden om dieren pijn te doen. Net zoals kinderen, zijn ook dieren de meest kwetsbaren op onze planeet. En toch horen we steeds weer verhalen van mishandelde dieren.

De Britse politie vraagt de burgers om hulp nadat ze een zoveelste achtergelaten hond hebben aangetroffen. Hij was niet meer dan vel over been.

Wie net als ik van dieren houdt, kan maar niet begrijpen dat er nog steeds situaties bestaan waarin mensen dieren pijn doen. Onbegrijpelijk, is het.

Wanneer we weer eens zo’n artikel lezen, doet het ons pijn. Want we weten hoe kwetsbaar dieren zijn. Zeker wanneer ze zich niet kunnen verdedigen tegen een kwaadaardige mens.

Lees ook  Jan Smit showt killerbody

De politie in Engeland trof onverwacht een hond aan in het dorpje Blyth. De hond werd koudweg gedumpt en achtergelaten door een harteloze eigenaar. De politiemensen die de hond aantroffen waren in shock.

Het beestje was graatmager en in levensgevaar toen de politie het aantrof. Ze gaven de viervoeter een nieuwe naam, Tiggy.

Politie vraagt om hulp
Nadat ze gevonden werd, werd ze opgenomen in een dierenasiel. Daar ondergaat ze een speciaal dieet om opnieuw op krachten te komen.

Nu vraagt de politie om hulp.

Lees ook  Steeds meer virus doorgespoeld: “We pissen en kakken riool vol met corona”

“We vragen de burgers om mogelijke nuttige informatie. Het maakt niet uit hoe groot of klein de honden zijn die we vinden. We willen de dader.”

“Dit is Tiggy. Tiggy was zo goed als dood toen onze dierenbescherming haar vond, na een anonieme tip.

Tiggy werd zwaar mishandeld aangetroffen, en haar vacht was zwaar beschadigd. Ze had geen chip,” schreef de politie. Nu zoeken ze naar een nieuwe thuis voor Tiggy, aldus The Mirror.

Hoe vreselijk om deze foto’s te zien, zeg. Alle dieren verdienen liefde en respect! Hopelijk komt alles goed voor Tiggy, we denken aan je!

Lach jij de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder en ben minder gestrest!

Tragisch einde aan zoektocht vermiste Max Meijer (23)