in

Hondeneigenaars zijn volgens een nieuwe studie sociaal intelligenter dan eigenaars van katten.

Hondeneigenaars zouden een streepje voor hebben op katteneigenaars, en dat heeft te maken met sociale intelligentie. Gezien de antisociale aard van katten, en de “beste vriend van de mens” aard van honden, is het niet meteen een verrassing dat hondeneigenaars sociaal intelligenter zijn.

Puppy’s staan erom bekend dat ze meer emotioneel zijn en meer gehecht zijn aan hun eigenaars. Katten en hun eigenaars hebben doorgaans een meer gereserveerde relatie. Al zijn er uiteraard heel wat uitzonderingen.

Steve McKoewn, psychoanalist, oprichter van MindFixers en eigenaar van The McKeown Clinic, vertelde aan UNILAD:

“Een hond als huisdier hebben is een erg sociale ervaring en het verbetert de sociale psychologie van een persoon. Honden hebben immers veel lichaamsbeweging nodig en dat betekent dat je buiten moet komen. Honden met een fascinatie voor de natuur zetten anderen aan tot verwondering, maar openen een brede waaier van gespreksonderwerpen. Een hond als beste vriend zorgt ook voor meer spontane vriendschappen en diepgaandere relaties.

Een Britse studie toont aan dat 5 procent van de hondeneigenaars al eens op date is geweest met iemand die ze tijdens het uitlaten van hun hond leerden kennen. En 1,5 procent gaat zelfs nog altijd uit met die persoon.”

McKeown ging verder:

Lees ook  Bungeejumpkoord laat los bij sprong vanaf 92 meter hoogte

“Een recente studie van 600 hogeschoolstudenten toonde aan dat hondenliefhebbers meer extrovert zijn. Daardoor hebben ze sociaal intelligenter en zijn ze beter in het aangaan van relaties.

Honden zijn erg tijdrovend en vereisen veel aandacht, waardoor een hondeneigenaar doorgaans ook meer flexibel is en binnen een relatie naar oplossingen moet zoeken. Het is langs beide kanten onvoorwaardelijke liefde. Hoe meer affectie je geeft, hoe meer affectie je krijgt.”

Ben je een honden- of kattenmens? Het is een vraag die al duizenden eerste dates geruïneerd heeft. Trouw aan katten of honden is een soort van religie die je aan je kinderen doorgeeft. Er bestaat geen goed of fout antwoord. McKeown getuigde ook over de superieure intellectuele nieuwsgierigheid van kattenliefhebbers in vergelijking met de sociale intelligentie van hondeneigenaars.

Lees ook  Beschermende zoon ziet stiefvader zijn moeder slaan. Dan leert hij hem om dit nooit meer te doen (video).

McKeown legt uit:

“Kattenmensen zijn meer geneigd om universiteitsdiploma’s te hebben dan hondeneigenaars. Geleerde mensen hebben de neiging om langere uren te werken en kiezen voor huisdieren die past bij hun persoonlijke omstandigheden en levensstijl.

Katten zijn meer zelfstandig en zullen tevreden zijn met het voedsel in hun voederbak zonder iets te vernielen. Ze gaan zelfstandig naar het toilet en zijn in het algemeen veel meer zelfstandig dan honden.”

En zo wordt het katten versus honden debat nog maar eens aangezwengeld!

Vrouw offert zichzelf op om het leven van verloofde van zeldzame ziekte te redden.

12-jarig meisje dat door pestkoppen “afvalmeisje” wordt genoemd, weigert te stoppen met het verzamelen van vuilnis.