in

Honden in zakken gestopt en dood geknuppeld om in slachthuis tot vlees te verwerken.

Waarschuwing: Dit artikel bevat heftige inhoud niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Weerzinwekkende beelden tonen de brutale omstandigheden in een Indonesisch slachthuis waar honden gedood worden voor hun vlees.

Honden worden neer geknuppeld en ondersteboven gehangen om uit te bloeden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, en dat onder de ogen van andere doodsbange honden. De dieren arriveren in vrachtwagens in een slachthuis in Surakarta, Java, waar ze in zakken gestopt worden en wachten om geslacht te worden.

De schokkende beelden werden gemaakt door Dog Meat Free Indonesia, een organisatie die strijd tegen de handel in hondenvlees. Per maand worden er duizenden honden geslacht, en dat ondanks het feit dat het ministerie van landbouw actie ondernam tegen deze barbaarse praktijken.

LEES OOK!
Twee jonge kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur, politie zoekt vader (33)

Het vlees wordt verkocht aan 82 restaurants, die openlijk hondenvlees op het menu aanprijzen. Lola Webber van de organisatie zei: “Honden worden op straat gevangen en uit huizen van mensen gestolen en meegenomen voor een reis die vaak dagen duurt. Ze zitten opeengepakt in vrachtwagens in jutten zakken, met hun snuiten toegebonden waardoor ze nauwelijks kunnen ademen.”

LEES OOK!
'Vier doden gevonden in huis Etten-Leur'

“Ze worden naar smerige slachthuizen gebracht, waar ze moeten toekijken hoe andere honden geslacht worden terwijl ze hun beurt afwachten.”

Naar schatting eet slechts zeven procent van de Indonesische bevolking hondenvlees. De reportage van Dog Meat Free Indonesia kan je hieronder bekijken. Let wel: de video is hard om te kijken, maar deze praktijken moeten onder de internationale aandacht gebracht worden om druk uit te oefenen op de lokale overheid. Dit moet stoppen, en wel nu!

Oma met Alzheimer klimt uit raam van 14e verdieping waar familie haar had opgesloten.

Rapper Sjors na bierdouche: “Hoop dat jullie allemaal, heel Hoogeveen, sterven!”