in

Hond zit gevangen in het afval en voor dood achtergelaten. Dan is dierenarts verbluft over wat ze in zijn mond vindt.

Soms lijkt het alsof er geen grens staat op de wreedheid die sommige dieren moeten ondergaan. Zelfs de meest toegewijde helden in dierenziekenhuizen zijn geschokt wanneer ze de verwondingen van sommige dieren zien. De vorige eigenaar van Charlie verwaarloosde hem en liet hem voor dood achter.

Uiteindelijk werd het arme dier gevonden in een hoop afval met een plastic kabel rond hem gebonden. Zijn leven hing aan een zijden draadje.

Waarschuwing: Sommige lezers zouden de onderstaande foto’s als schokkend kunnen ervaren.

De gelukkige Charlie werd ontdekt door enkele dierenliefhebbers, die hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brachten. De dierenartsen konden niet geloven in welke toestand hij verkeerde.

Zijn gezicht was gezwollen omwille van een ziekte, maar dat was nog niet het ergste. Toen de dierenartsen in zijn mond keken, werden ze misselijk. Zijn tanden waren verrot en zijn neus en lippen waren compleet verwoest.

Lees ook  16-jarige sterft bijna door teveel te hebben gedronken - nu wil de moeder ons waarschuwen

De dierenartsen dienden hem antibiotica toe en voerden een plastische ingreep uit. Zijn tandvlees was opgevreten door parasieten en moest verwijderd worden. Wekenlang verwijderde de dierenarts stukjes van zijn neus en gezicht. Eten was erg pijnlijk voor Charlie, maar zijn redders gaven hem geduldig kleine stukjes voedsel zodat hij terug op krachten kon komen.

Wanneer Charlie de verzorging en de liefde kreeg die hij verdiende, was hij net zoals elke andere hond. Hoewel hij zwak was, probeerde hij in de kliniek met het personeel te spelen. Ondanks zijn vorige vreselijke ervaringen met mensen, toonde hij vertrouwen in diegenen die hem redden. Wat een lieve hond!

Lees ook  Ondertussen in Den Haag. Zwerver eet een gebraden reiger op

Charlie maakte ook een beste vriend: Natalie Barber, een vrijwilliger van de dierenkliniek. Na drie maanden intensieve verzorging, was Charlie goed genoeg hersteld om het ziekenhuis te verlaten en een pleeggezin te vinden. De keuze was eenvoudig en Natalie bracht hem mee naar huis. Haar familie had al een hond en ze wilden Charlie graag in hun gezinnetje opnemen.

Tijdens de revalidatie van Charlie vonden de dierenartsen een microchip en waren ze in staat om de vorige eigenaar te lokaliseren. Ze deden aangifte bij de politie. Maar het belangrijkste is nu dat Charlie een eigenaar heeft die hem behandeld zoals alle dieren behandeld zouden moeten worden: met respect, liefde en zorg!

Dankjewel Natalie, een echte dierenliefhebster en groot rolmodel voor ons allemaal!

Papa door personeel gebrandmerkt als pedofiel omdat hij met dochtertje op hotel ging.

Tiener met zware buikpijn krijgt te horen dat hij geconstipeerd is – uren later wordt hij dood aangetroffen.