in

Hond wordt voor dood achtergelaten, maar net op tijd gevonden – zijn transformatie is ongelooflijk

Dice was in een kooi gepropt, in de tuin gezet en achtergelaten om te sterven. Als niemand hem zou hebben opgemerkt, zou hij het nooit hebben gered. Maar, gelukkig, werd hij net op tijd gevonden.

De politie in Fort Lauderdale was bezing ontruimingsbevelen uit te delen, toen een paar kinderen ze op de hond attendeerden. De 3-jarige hond zat alleen in een kooi, buiten een verlaten appartement.

De viervoeter, Dice, was zwaar ondervoed toen ze hem vonden.

„De bewoners verhuisden en lieten hem in de tuin in een kooi zonder voedsel of water achter”, vertelde Tracey Godin van de dierenwelzijnsorganisatie Feeling Fine Rescue. De politie vroeg aan de kinderen hoe lang de hond daar al alleen was. „[…] ze zeiden dat het een week of meer was.”

Maar, hij werd waarschijnlijk al veel langer verwaarloosd. Al maanden werd hij niet goed gevoed, vertelde Tracey. Toen ze voor het eerst beelden van hem zag was ze geschokt en diep bedroeft. Ze ging meteen naar de opvang om hem mee te nemen.

De arme hond kon nog geen twee meter lopen zonder te vallen. Hij woog de helft van wat hij zou moeten wegen en had bijna geen spiermassa meer. „Ik dacht niet dat hij zou overleven.”, liet Tracey weten aan The Dodo.

Toen Dice eenmaal bij Feeling Fine Rescue was, herstelde hij wonderbaarlijk snel. Drie weken later was hij al op zijn ideale gewicht. Elke dag zagen ze hem beter en sterker worden. En niet alleen fysiek, ook zijn persoonlijkheid kwam te boven. Vriendelijk, liefhebbend, en ondanks alles wat hij had meegemaakt, weer bereid om mensen te vertrouwen.

Afgelopen december was er meer goed nieuws voor Dice. Een gezin wilde een derde hond adopteren. Zodra ze hem zagen, was het liefde op het eerste gezicht. Ze vroegen of Dice bij hun thuis kon komen om de andere honden te ontmoeten.

Het was een enorm succes. Niet alleen kon hij het geweldig vinden met de twee andere honden, maar ook met de twee kleine kinderen van het gezin had hij direct een band.

„Het gezin vertelt me dat ze niet kunnen geloven hoe snel hij zich heeft aangepast, alsof hij daar altijd is geweest.”, vertelde Tracey. „Een van de kinderen kwam uit school gisteren en zei ‘Ik ben zo blij dat je hier bent Dice, je gaat nooit meer terug naar de opvang. Ik heb je zo gemist toen ik op school zat’”.

Dit is een verhaal met twee kanten en gelukkig een goede afloop. Aan de ene kant is het onbegrijpelijk en schandalig dat iemand hem voor dood achterliet. Aan de andere kant is het geweldig hoe goed er voor Dice wordt gezorgd en dat hij helemaal is opgebloeid met liefhebben en zorgzame baasjes.

Niemand geloofde hem toen hij vertelde over de dagelijkse routine van het paard – toen plaatste hij een camera

Ze stuurde nog een berichtje naar haar moeder. Enkele uren later waren Natalie en haar vriendin dood. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte…..