in

Hond wordt telkens verlaten vanwege zijn doofheid, maar vindt uiteindelijk het perfecte baasje

Een hond genaamd Ivor werd vijf keer naar het asiel gebracht omdat hij doof is geboren. De situatie is inmiddels veranderd, want Ivor heeft gebarentaal geleerd.

De tien maanden oude Stafffordshire heeft een moeilijk begin van zijn leven gehad. Hij werd namelijk doof geboren. De hond werd wel meerdere malen geadopteerd, vijf keer om precies te zijn. De hond werd echter telkens teruggebracht, omdat de families geen dove hond wilde hebben. De arme viervoeter kwam uiteindelijk terecht bij de organisatie RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals).

Lees ook  Voor alle McDonalds fans: Vanaf nu kun je in de McDonalds trouwen vanaf 350 euro!

Ivor had moeite met het vertrouwen van mensen, toen hij aankwam bij het RSPCA. Gelukkig begon Ivor uit zijn ‘schild te kruipen’, nadat hij overweldigd werd met liefde en aandacht bij de organisatie.

Vorig jaar december kwam eindelijk het juiste baasje om de hoek kijken voor Ivor. Ellie Bromilow was op bezoek bij het RSPCA en werd meteen verliefd op de wit met bruine hond. In tegenstelling tot Ivors vorige baasjes maakte het voor Ellie niet uit dat Ivor doof is.

Lees ook  De moeder begint te huilen wanneer ze de gezichtskenmerken van haar pasgeboren zoontje voor het eerst kan zien

Ellie gaf hem zelfs de kans om beter te communiceren met mensen, door de viervoeter gebarentaal aan te leren. Ivor heeft al meerdere commando’s op deze manier geleerd. Inmiddels kan Ivor ‘zitten’, ‘liggen’, ‘komen’ en ‘stoppen’, vertelt Ellie aan Sunday Express. Ellie is ook aan het proberen om de hond te leren rollen.

Voor Ellie maakt het niet uit dat Ivor doof is. Ze praat nog steeds tegen hem, ondanks dat de hond geen woord er van hoort.

Moeder vermoedt dat kind de waterpokken heeft – tot dokters de verwoestende waarheid vertellen

Deze 33-jarige Anna werd uit het hotel gezet omdat ze te dik was