in

Deze hond wordt ingezet om mensen met een beperking op een speciale manier te helpen

Hulphonden worden vaak al vanaf het eerste moment getraind voor hun taak. Zo ging het ook bij Ricochet, de hond die je op de foto’s ziet. Hij wordt getraind om zowel kinderen als volwassenen met een beperking te helpen.

Er was alleen wel een probleem. Na 16 week ging Ricochet ongehoorzaam doen. Hij vond het namelijk wel heel leuk om de zee in te duiken en deed dat liever dan dat hij ging trainen.

Lees ook  Twee kinderen al vijf maanden vermist en nu heeft politie smartphone meisje gevonden bij haar moeder

Het leek er even op dat de hond geen hulphond zou worden. Het bleek echter anders te lopen. Alleen konden zijn baasjes toen nog niet weten wat de hond nog in petto had voor de wereld.

Het feit dat Ricochet zo graag ging zwemmen bleek namelijk in zijn voordele te spreken. Hij hield namelijk ook van surfen. Ineens begrepen zijn baasjes wat hen te doen stond. Hij kon namelijk op een andere manier toch een hulphond worden.

Lees ook  Schoonmaakster trekt lade open in kamer van bejaard koppel – schreeuwt het uit van ongeloof.

Ricochet is nu de enige hulphond ter wereld die mensen met beperkingen helpt door hun liefde voor de zee te delen. Bijvoorbeeld door samen te surfen. Deze therapie helpt hen om opnieuw zelfvertrouwen op te bouwen.

In het filmpje hieronder zie je hoe dat werkt. Ben je ook onder de indruk? Deel hem dan met iedereen die je kent op Facebook!

Baby wordt op dezelfde dag als vader en opa geboren

Deze hond sloopt iets in huis – zijn baasje komt niet bij vanwege zijn reactie!