in

Hond wordt alleen op straat gevonden zonder vacht – dan komen er enkele dierenhelden aan en geven hem een ​​transformatie

Het zien van dieren die lijden maakt me echt boos. Ze zijn weerloos – vooral als ze alleen worden achtergelaten op straat.

Daarom was ik erg ontroerd toen ik over het verhaal van Dex hoorde.

De dakloze mopshond werd gevonden in de straten van Austin, Texas in januari en werd meegenomen naar het Austin Animal Center. Het zag er niet goed uit voor de jonge hond, die toen amper een jaar oud was.

Hij woog slechts 10 pond (4 1/2 kg) toen hij werd opgenomen. De dierenartsen dachten dat hij gevaar liep blind te worden, schrijft The Dodo.

Naarmate de tijd verstreek en niemand kwam om Dex te claimen, hoorde de organisatie Pug Rescue Austin over hem.

Ze hebben experts hem laten onderzoeken en ze hebben een vreselijke ontdekking gedaan.

Dex bevond zich in een aanzienlijk slechtere toestand dan eerder werd gedacht – zijn schurft en huidinfecties waren zo uitgebreid dat artsen vermoedden dat hij al een half jaar leed. Zijn hele lichaam, behalve zijn staart, had geen vacht.

Lees ook  Puppy is bang en wil niet spelen, kijk wat er gebeurt als ze herenigd wordt met de man die haar redde!

Bovendien had de kleine pup een droog oog, wat betekent dat zijn traanbuisjes niet genoeg tranen produceerden om zijn ogen nat te houden. Hij tuurde en sloot zijn ogen meestal, volgens de dierenartsen waar The Dodo mee sprak.

Na een tijdje deed het personeel van de kliniek nog een ontdekking: Dex knuffelde graag in fleecedekens.

Dex’s reis langs de weg naar herstel verliep traag. Maar de clinici waren dolgelukkig om hem vooruitgang te zien boeken.

“Na ongeveer een week werd hij ontspannen genoeg om zijn staart te kwispelen. En na nog een week begon hij te genieten van kauwsnacks, speelgoed en interactie met andere honden, “zei Signe Corbin van de kliniek tegen The Dodo.

Lees ook  Brabantse carnavalsartiest (56) mogelijk vermoord door asielzoeker

Al snel besloot de kliniek het verhaal van Dex op Facebook te delen. Hij kreeg zijn eigen hash-tag (#dexupdate), zodat mensen zijn vorderingen elke dag konden volgen. Mensen hebben donaties gedaan en hem dekens, zaldjwa en speelgoed gestuurd – allemaal om het genezingsproces van de arme hond gemakkelijker te maken. Zijn dierenliefhebbers niet geweldig?

Onder degenen die Dex op Facebook zagen, was Beth Legacki. Zij en haar familie hadden eerder honden van Pug Rescue Action geadopteerd en toen ze Dex zag, begon Beth te huilen en wilde zij hem meteen adopteren.

Vandaag ziet Dex er zo uit en heeft hij eindelijk het liefdevolle thuis dat hij verdient!

Deel dit artikel alsjeblieft om hulde te brengen aan alle dierenliefhebbers die zo’n groot verschil maken voor al onze viervoetige vrienden. Jij bent de beste!

Buren klagen over harde piano muziek, dan besluit de man om een verborgen camera neer te zetten

De 23-jarige Nora: een lepel in ondergoed verbergen kan het leven van jonge vrouwen redden