in

Hond weigert te bewegen wanneer de furieuze vlammen zich verspreiden – dan ziet eigenaar wat hij aan het beschermen is

Toen de vlammen zich verspreidden in oktober 2017 in Sonoma County, in het noorden van Californië, bereikten ze het huis van de familie van Roland Hendel. Ze werden genoodzaakt te vluchten.

Iedereen zou door de vlammen worden gepakt. Zelfs de dieren op de boerderij, indien ze niet gered zouden worden.

Toen Roland wanhopig op zoek was naar zijn hond Odin, kreeg hij geen antwoord en dacht hij dat zijn geliefde hond was opgegaan in de vlammen, maar hij was verkeerd.

Op een boerderij in Sonoma County, Californië, groeide Odin de hond op, met zijn eigenaar Roland Hendel. Odel’s belangrijkste werkje op de boerderij was het beschermen van de vele geiten van coyotes en poema’s.

Toen de wilde branden zich verspreidden in oktober, in Sonoma County, in het noorden van Californië, werd de boerderij van Roland hevig geraakt door de branden en verspreide het vuur zich sneller dan het licht. Roland en zijn buren Scott, Stephen en Ariel waren gedwongen om te vluchten om aan vreselijke dood te ontsnappen.

Lees ook  Idioot valt oudere vrouw midden in de nacht op verlaten straat aan - kijk nu als ze wraak neemt

Vooraleer ze begonnen te rennen, zocht Roland echter nog even naar zijn hond Odin, maar hij kwam niet opdagen. Roland had geen andere keuze dan te ontsnappen zonder zijn hond.

Dacht dat alle dieren dood waren

De volgende ochtend, toen de brand gekalmeerd was, en mensen in de regio terug veilig huiswaarts konden keren, spoedden Roland en zijn buren zich naar de boerderij.

“Later die ochtend toen de branden gestopt waren, ben ik beginnen huilen,” schreef Roland in een bericht op Facebook. Ik was zeker dat ik Odin dood had achtergelaten, samen met onze waardevolle familie geitjes.

Mirakel

Maar tot Roland’s en iedereen zijn grote verbazing, hadden ze niets verloren in de hevige brand. Toen ze naar de boerderij terugkeerden, vonden ze Odin rond de overblijfselen, samen met de geitjes. De trouwe boerderijhond had zijn plicht gedaan: de geiten beschermen.

Lees ook  Te midden van vulkaanuitbarsting trotseren redders de lava om gevangen honden te redden.

“En toch, kwamen onze 8 geiten naar ons gesneld, en werden ze overrompeld door knuffels en kusjes,” schrijft Roland in zijn bericht op Facebook. “Dixon heeft een brandwonde in zijn nek ter grootte van een muntstukje. Behalve dit stellen ze het allemaal goed. Odin’s vacht is verbrand en zijn snorharen zijn gesmolten. Hij mankt ook een beetje aan zijn rechter poot.”

Hieronder kan je een video bekijken waarin je kan zien hoe hevig de branden effectief waren. Het feit dat Odin en de geiten dit hebben overleefd, is een waar mirakel.

Honden zijn de beste beschermers. Om nog maar te zwijgen over hun empathie en trouwheid. Deel aub als u ook vindt dat honden geweldige dieren zijn.

Gepubliceerd door Dailyniuews.nl. Klik aub op ‘vind ik leuk’.

Vader is verrast om kamer van zoon netjes te zien – een minuutje later, vindt hij een brief die hem kapot maakt

Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust