in

Hond was nabij verdrinkingsdood – maar dan kijkt ze naar boven en ziet ze haar redders

Zwerfhonden zijn een groot probleem in India. Naar schatting lopen er zo’n dertig miljoen rond in het land. Het land weet niet zo goed hoe ze het probleem moeten aanpakken. Er zijn sterilisatie programma’s, maar velen daarvan hebben een te krap budget.

Veel mensen willen graag dat de honden verdwijnen. Er worden jaarlijks honderdduizenden mensen gebeten en er sterven per jaar ongeveer twintigduizend mensen aan hondsdolheid. De wetten in India verbieden dat honden kunnen worden ingeslapen, wat resulteert in “honden-moordende” bendes.

Om nuance te geven; een deel van de zwerfhonden zijn wilde honden die een gevaar vormen voor de bevolking. Een ander deel zijn echter honden die een tweede kans verdienen. Gelukkig zijn er altijd nog mensen die voor deze dieren opkomen, mensen zoals de vrijwilligers van Animal Aid Unlimited.

Lees ook  Zwaar mishandelde prooihond werd gered door twee 12-jarige jongetjes.

De organisatie kreeg pas geleden een telefoontje van dorpeling uit een klein dorpje. Er was een hond in een diepe put met water gevallen. Ze had urenlang rondjes gezwommen, maar was daarna te moe geworden en hing aan de zijkant van de put. Wanhopig wachtte het dier op hulp.

Deze kwam gelukkig snel! De vrijwilligers haastte zich naar de put, waar de hond was ingevallen. De hond zag er verslagen uit, ten einde raad. Toen zag ze plots wat boven haar hoofd gebeuren. Ze zag haar redders verschijnen, ze begon uit enthousiasme rondjes te zwemmen, op de laatste kracht die ze had.

Lees ook  Kleuter tikt te veel foute wachtwoorden in op iPad vader: ‘Probeer het over 48 jaar nog eens’

De reddingswerkers daalde langzaam af, de put in. Toen de hond binnen handbereik was tilde de medewerker van de organisatie haar op en legde haar in het net, dat vervolgens voorzichtig naar boven werd getakeld.

We zijn heel erg blij dat de hond gered is! Elk dierenleven telt! Bekijk de redding zelf in de onderstaande video. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

Opeens grijpt oudere man zijn kruis – seconden later kijkt iedereen naar de dansvloer

Peter R. de Vries: ‘Vader van slachtoffer Michael P. vroeg meerdere keren tevergeefs om hulp’