in

Hond sterft nadat steward van luchtvaartmaatschappij familie dwingt om hond in bagageluikje te stoppen.

Waarschuwing: Dit bericht bevat schokkende foto’s.

Reizen met huisdieren wordt steeds gebruikelijker, zeker als het aankomt op emotionele servicedieren. Het is altijd hard om donzige familieleden achter te laten wanneer de rest van de familie op vakantie gaat. Maar een tragedie op een bepaalde vlucht zal eigenaars van huisdieren misschien twee keer doen nadenken of ze hun metgezellen wel willen meenemen.

Maandagochtend overleed een hond op een vlucht van United Airlines nadat de steward de familie dwong om de hond in het compartiment boven de stoelen te stoppen. June Lara beschreef het drama op Facebook, zeggende dat de 10 maanden oude Franse buldog hem aan zijn eigen hond Winston deed denken.

Volgens Lara was de familie van de hond een jonge moeder met haar peuter en jonge dochter niet ouder dan acht.

Lees ook  Mensen drinken koeienurine om besmetting corona virus tegen te gaan

“De stewards van vlucht UA1284 vonden dat het beter was dat het onschuldige dier zonder water of lucht in het krappe bagagecompartiment zou zitten.”

De steward dwong de arme hond in het bagageluikje omdat de tas op het gangpad uitstak. De schreeuwen van de puppy konden tijdens de vlucht gehoord worden totdat hij geen lucht meer had.

“Toen zijn mandje geopend werd, was er geen geluid. Er was evenmin beweging toen de familie zijn naam riep”, zei Lara.

“Ik hield de baby vast terwijl de moeder hun 10 maanden oude puppy probeerde te reanimeren. Drie minuten later huilde ik met hen terwijl ze over zijn levenloze lichaam snotterde.”

“Mijn hart brak samen met dat van hen toen ik besefte dat hij er niet meer was.”

Lees ook  10-jarig meisje pleegt zelfmo*rd nadat een video van gevecht met pestkop op de sociale media gedeeld werd.

Een andere passagier, Maggie Gremminger, schreef op Twitter dat ze “walgde en getraumatiseerd” was van de tragedie. “Op het einde van de vlucht vond de vrouw haar hond overleden. Ze zat op het gangpad op de vloer te huilen, en alle omringende passagiers waren compleet geschokt.”

De woordvoerder van United Airlines, Charlie Hobart, bracht ondertussen een verklaring naar buiten over het ongeluk.

“Dit was een tragisch ongeluk dat nooit had mogen gebeuren, omdat huisdieren nooit in de bagageluikjes gestopt mogen worden. We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze tragedie en drukken ons diepste medeleven uit met de familie en beloven plechtig om hen te helpen.”

Onze harten gaan uit naar de familie van deze lieve hond en hopen dat dit nooit meer voorvalt.”

De 45-jarige Sarah redde het leven van haar vriendje Isak door een gat in zijn keel te snijden

Temptation Island-verleidster Denise vertelt in tranen over deelname: ‘Ik heb er spijt van’