in

Hond overlijdt naast het graf van zijn baasje nadat hij er 11 jaar gewoond had.

De familie van Miguel Guzman dacht aanvankelijk dat de Duitse herder genaamd Capitan enkele maanden na het overlijden van de heer Guzman in 2006 van huis was weggelopen. Maar maanden later, toen ze de begraafplaats in Cordoba (Argentinië) bezochten, vond de familie Capitan naast zijn graf.

Ze hadden geen idee hoe de hond erin geslaagd was om de begraafplaats te vinden. Capitan overleed op 15-jarige leeftijd naast het graf van Guzman.

Lees ook  Zwarte piet gaat verdwijnen, denkt Rutte: 'Mensen willen die pijn niet'

Vier jaar geleden werd Capitan naar de dierenarts gebracht voor een controle en daar bleek dat hij falende nieren had. Dierenarts Christhian Sempels vertelde de journalisten: “Helaas betekenden zijn leeftijd en deze ziekte dat hij het niet zou volhouden. We hadden hem door de dierenarts kunnen laten opnemen, maar alleen om daar de sterven. Dus verkozen we om hem te laten zodat hij in alle rust op de begraafplaats kon blijven wonen.”

Lees ook  André Hazes laat hele rug vol tatoeëren: “Tof man, als ik straks 70 ben”

De directeur van de begraafplaats Hector Baccega zei: “De hond verscheen hier alleen. Hij zocht de hele begraafplaats af en vond het graf van zijn eigenaar. Niemand heeft hem hier gebracht.”

Iemand nog meer bewijs nodig van de loyaliteit van honden?

Oma geeft al haar spaargeld uit nadat ze te horen kreeg dat ze stervende was. Dan zien de dokters hun vergissing in.

Vrouw komt in boom vast te zitten nadat ze haar katje probeerde te redden.