in

Hond overleeft jaarlijkse hondenvleesfestival in Zuid-Korea en laat harten smelten met protheses

De 3-jarige Chi Chi maakte voor een hond een opmerkelijke transformatie door. Reddingswerkers vonden de golden retriever aan de rand van een vleesmarkt in Zuid-Korea begin 2016. Ze was achtergelaten in een vuilniszak, maar heeft nu een nieuw thuis in Phoenix.

Elk jaar worden in Zuid-Korea legaal 2,5 miljoen honden geslacht voor consumptie. Een Zuid-Koreaanse dierenwelzijnsorganisatie vond aan het einde van de dag de golden retriever in een zak met afgebonden pootjes tussen het afval.

,,In eerste instantie wilden ze haar laten inslapen”, vertelt de huidige eigenaar Elizabeth Howell aan The Washington Post. Maar de reddingswerkers besloten de poten van de hond toch te amputeren door haar ‘kwispelende staart’ en haar ‘positieve geest’.

,,Ze had iets bijzonders over zich en ze wilde leven, dus probeerden ze haar te redden’’, zegt Howell. ,,Er was iets aan haar dat hun raakte.’’ Ze gaven haar na de operatie de naam Chi Chi, vernoemd naar een christelijke motivator Nick Vujicic. Hij werd zonder ledematen geboren.

Lees ook  De vriendin staat erop dat hij zijn hond afstaat, maar dan plaats hij deze advertentie online

Thuis

Twee maanden later nadat ze was gevonden, droeg de Zuid-Koreaanse dierenwelzijnsorganisatie Chi Chi over aan ARME, een dierenwelzijnsorganisatie in Los Angeles waardoor ze meer kans op een goed huis had.

Howell zag op hun website een video en het dier liet haar niet los. ,,Ik wist dat de hond iets ergs had meegemaakt. Ik zag het gewoon aan haar ogen, die grepen me aan.’’ Ze zette alles op alles om de hond te krijgen. Na een aantal maanden herstelde de hond van haar traumatische ervaring. ,,Inmiddels is ze zonder angst voor mensen en vormt ze ook geen risico voor haar omgeving.’’

In maart 2016 kreeg Chi Chi een nieuw thuis bij het gezin en zes maanden later had de hond vier aangepaste protheses.

Fans

Volgens Howell is het niet te omschrijven, maar veel mensen die haar ontmoeten, beginnen gewoon te huilen. ,,Honden oordelen niet. Ze houden van iedereen op dezelfde manier. Ook kunnen honden op een bepaalde manier mensen bereiken, zoals wij mensen dat zelf niet kunnen. Is dat mededogen? Begrip. Ik weet het niet. Maar het is heel speciaal om te zien.’’

Lees ook  Jongen verliest zijn vader aan kanker – breekt als hij naar buiten loopt en zijn verrassing ziet

De hond heeft inmiddels 45.000 fans op Facebook en Instagram. ,,We hopen dat Chi Chi een voorbeeld zal zijn op scholen en aan jonge kinderen laat zien dat ze vriendelijk moeten zijn.’’

Alleen al in China worden jaarlijks meer dan tien miljoen honden geslacht voor consumptie. Dit moet stoppen! Honden zijn de meest onschuldige dieren die er bestaan. Een hond is zijn hele leven trouw aan zijn baasje. Ze beschermen en ze tonen altijd liefde. Toch laten we het toe… Er worden jaarlijks massaal honden geslacht en wij praten er amper over. We moeten dit onderwerp aan het licht brengen. Deel dit bericht als je daarmee eens bent!

Politieagenten horen hulpkreetjes komen uit plastic zakken – en doen vreselijke ontdekking in de kelder van deze man.

Redders vinden een pony met gekrulde hoeven die na 10 jaar verwaarlozing nog nauwelijks kan wandelen.