in

Hond gedwongen om stenen te eten toen hij geen voedsel kreeg, nu is hij dood

Een zwaargewonde hond werd binnengebracht in het dierenasiel Animal Friends in Ohio, Verenigde Staten.

Toen de dierenartsen van dichterbij gingen kijken naar hun vierpotige vriend, beseften ze dat het beest zwaar verwaarloosd was. Dat meldt Mirror.

Lou, de Doberman Pinscher was twee jaar oud. Volgens Mirror zou hij lang geen voedsel of eten gekregen hebben.

Zijn tong was zwaargewond en toen de dierenartsen zijn maag controleerden, waren ze in shock. Ze vonden namelijk een steen in zijn maag.

De hond had wellicht de steen opgegeten om zijn maag op te vullen bij gebrek aan echt voedsel. De steen kan duidelijk opgemerkt worden in de röntgenfoto hieronder.

Lees ook  Invalide man mishandeld met eigen wandelstok in Breda

De dierenartsen deden alles wat ze konden, maar helaas kon Lou niet meer gered worden. De arme stakker vertrok naar de eeuwige jachtvelden. De politie onderzoekt de zaak nu en zijn baasje werd aangeklaagd voor dierenmishandeling.

Een anonieme persoon had het dierenasiel gewaarschuwd over de situatie van de hond.

“Geen normaal persoon kan dit acceptabel vinden. De foto’s zijn bijzonder hard om naar te kijken. Maar in het echt is het nog veel erger,” vertelde sheriff Richard Jones aan Mirror.

Lees ook  Foto werd tienduizenden keren gedeeld met het onderschrift “check onder de poten van je hond”

De politiechef was dankbaar dat het publiek de politie had verwittigd. Hij was bovendien vol lof over het werk van het dierenasiel en hoopte dat de hond een nieuwe thuis zou vinden.Maar helaas was dat niet het geval. Lou overleed.

De eigenaar van de hond kreeg uiteindelijk 180 dagen gevangenisstraf en daarna nog eens 90 dagen in een andere gevangenis. In de straten werd achteraf geprotesteerd voor dierenrechten.

Dierenmis handeling valt nooit goed te praten, op geen enkele manier! Lou’s tragische lot bewijst dit. Nooit mogen we deze gebeurtenissen vergeten. Rust in vrede, lieve Lou.

Boer Jan vertelt over ontmoeting tussen Nienke en zijn kinderen

36 dode olifanten gevonden in Botswana, mogelijk vergiftigd