in ,

Hond die wekenlang in kooi is verwaarloosd, vecht nu voor zijn leven

Waarschuwing: het onderstaande verhaal en de bijbehoorde beelden kunnen door sommige lezers als schokkend worden ervaren.

Aan het einde van afgelopen maand werd een hond op het parkeerterrein van de Kentucky Humane Society (KHS) achtergelaten.

Het arme dier was vel over been, meer dood dan levend. Medewerkers noemden hem Ethan.

Het zag er erg slecht uit voor arme Ethan en niemand gaf hem veel kans. Hij was zo verzwakt dat hij zijn hoofd niet eens kon optillen.

Nooit eerder hadden medewerkers zo’n vermagerd en zwak dier gezien. De viervoeter woog ongeveer 17 kilo, minder dan de helft van wat hij zou moeten wegen.

Vermoed wordt dat Ethan wekenlang ergens opgesloten zat zonder eten of drinken.

Lees ook  Neona (14) verminkt door hond, baasje nog altijd spoorloos

“Misschien ging zijn eigenaar weg, in de verwachting terug te keren? Of werd hij opzettelijk in de steek gelaten, opgesloten in een helse kooi totdat iemand hem vond en hem voor onze deur dumpte?

Hoe hij ook in deze toestand terechtkwam, we doen er alles aan om zijn leven te redden,” schreef KHS op Facebook.

Niet lang na de aankomst van Ethan ging zijn toestand achteruit. Hij vertoonde een snelle ademhaling en neurologische symptomen zoals spiertrekkingen.

Dierenartsen haastten zich om zijn leven te redden. De hulp kwam gelukkig tijdig en hij kwispelde zelfs voor het eerst met zijn staart!

Elke dag toont Ethan veelbelovende tekenen van herstel. Hij weegt inmiddels meer dan 30 kilo! Langzaam maar zeker wordt hij sterker en sterker. Dankzij de geweldige zorg kan hij alweer een beetje lopen!

Lees ook  Moeder laat eigen dochter ver krachten: “Maar je was wel al zestien”

Het gaat zo goed met Ethan, dat hij sinds een paar dagen elke avond bij Jeff, een medewerker, kan logeren. Naast zijn Deense dog lijkt Ethan bijna een schoothondje.

KHS deelt regelmatig updates van Ethan op Facebook.

De dappere hond met een ijzersterke wil om te leven heeft al veel liefde en steun gekregen op sociale media van mensen over de hele wereld.

Ethan heeft natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar elke dag is een overwinning. Het zal nog even duren voordat hij zijn gouden mandje vindt. Maar die dag zal dankzij alle zorg, liefde en steun ongetwijfeld komen!

Meerderheid Nederlanders staat achter de avondklok

Vijf maanden wachten om af te rijden