in

Hof veroordeelt ‘nachtmerrie van iedere vrouw’ tot 10 jaar gevangenis en tbs

Het gerechtshof in Den Haag heeft zedendelinquent Arthur C . (35) veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De Rotterdammer gijzelde drie jaar geleden in zijn woonplaats een jonge vrouw in haar eigen woning en ver krachtte haar meerdere malen.

De rechtbank veroordeelde de man in 2018 tot 12 jaar en tbs. Die straf viel veel lager uit dan door het Openbaar Ministerie (OM) was geëist.

De aanklager wilde C. voor 21 jaar en 4 maanden opgeborgen hebben. Zowel het OM als de Rotterdammer ging in appèl tegen het vonnis. Vorige maand werd bij het hoger beroep 18 jaar gevangenis en tbs tegen de ver krachter geëist.

Lees ook  Prins Harry’s grote zorgen om zwangere echtgenote

Dat het hof nu een beduidend lagere straf heeft opgelegd, komt deels doordat in hoger beroep is vastgesteld dat de verdachte een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft. Het hof stelt dat Arthur C . verminderd toerekeningsvatbaar is.

Schokkend
Bij de behandeling van de zaak werd de verdachte door de advocaat- generaal (de aanklager) ‘de belichaming van de nachtmerrie van iedere vrouw’ genoemd.

,,Het lijdt geen twijfel dat dit voor het slachtoffer buitengewoon schokkende en beangstigende gebeurtenissen zijn geweest met mogelijk langdurige psychische en emotionele gevolgen.’’

”Je bent mijn slaafje. Je gaat morgen niet werken, ik hou je gevangen”
– Arthur C., verdachte

De man duwde maart 2017 in de Provenierswijk de voordeur van de woning van het slachtoffer open, op het moment dat zij net haar huis was binnengestapt.

Lees ook  Vrouwen horen gehuil in bosjes, vinden tweeling met navelstreng nog aan lijfjes.

Met geweld en onder bedreiging van een mes drong de verdachte de woning binnen. Daar werd de vrouw gedurende enkele uren door de verdachte mis handeld, bedreigd en ver kracht.

,,Je bent mijn slaafje’’, beet hij haar toe. ,,Je gaat morgen niet werken, ik hou je gevangen.’’ Het slachtoffer wist op enig moment noodberichten naar familie en bekenden te sturen.

Een van hen alarmeerde daarop de politie. Toen die ter plaatse – kwam, sprong hij uit het raam, waarbij hij zijn beide enkels brak.

Man (24) die 14-jarige jongen doodreed krijgt 240 uur taakstraf: ‘Ik was liever zelf over de kop geslagen’

Veulentje aangevallen en opgegeten in Haarsteeg: ‘Alleen het pootje is over’