in

Hoezo… pas een week verkering?

Mocht MONIQUE WESTENBERG nog het idee gehad hebben dat haar relatie met ANDRÉ HAZES nog te redden was, dan werd ze zaterdag ruw uit die droom wakker geschud. Die avond vertelde BRIDGET MAASLAND haar verjaardagsgasten dat zíj en Dré iets moois beleefden. Dat nieuws had ze sinds weken nauwelijks voor zich kunnen houden, getuige de hints die zij al afgaf…

Het was lang niet altijd rozengeur en maneschijn tussen ANDRÉ HAZES (25) en zijn MONIQUE (41). Al vaak rommelde het tussen de twee, soms leek een breuk definitief. Maar altijd kwamen zij weer bij elkaar. Tot nu.

Want nu André heeft toegegeven verliefd te zijn op BRIDGET MAASLAND (45) – en zij op hem! – lijkt er geen houden meer aan. Voor Monique rest nu een bittere pil. En… extra cru: juist met Bridget – met wie zij haar liefde voor (zwerf)honden deelt – kon zij het goed vinden.

Slijtageslag
Toen zwanger worden niet vanzelf bleek te gaan, besloten ze tot een aantal behandelingen en drie jaar geleden werd hun zoon ANDRÉ JR. geboren. De bevalling was een ware slijtageslag, waarbij André even de angst bekroop moeder én zoon te zullen verliezen. Later vertelde hij voor vrouwen, en Monique in het bijzonder, zo veel respect te hebben gekregen dat niemand kon vermoeden dat de relatie zo snel al in zwaar weer terecht zou komen.

Vorig jaar zomer ging het voor het eerst mis, toen tijdens de opnamen van Hazes-soap Ik haal alles uit het leven André besloot dat leven elders te gaan voortzetten. Hij huurde een huis aan de rivier de Vecht. Ingewijden waren er toen al niet zeker van dat het toch nog goed zou komen tussen de zanger en de moeder van zijn zoontje, dat hij overigens wel een paar keer in de week in Rotterdam bleef opzoeken. Een gezinsvakantie naar Mexico bleek na verloop van tijd de oplossing. Onder de zon vonden André en Monique elkaar terug.

MAAR DIT JAAR GING HET WEER MIS.

Een nieuwe vakantie, nu naar Spanje, luidde het begin van het einde in. Het oude recept om te genieten van zon, zee en elkaar werkte ineens niet meer. En aan de vakantie kwam ook nog eens heel abrupt een einde toen in Nederland de wagen van Monique’s vader tot de grond toe afbrandde en hij alles verloor wat hem dierbaar was: zelfs de urn van zijn een jaar eerder overleden vrouw.

Lees ook  Opsporing verzocht: Staatsloterij zoekt 9 winnaars zonder prijs

Of het opnieuw goed zou komen, was lange tijd ongewis. Een geplande trip met de kleine naar Disneyland werd eerst afgezegd. Een vakantie naar, ditmaal Bonaire, werd wel geboekt. Maar deze ruime week bracht nog niet veel teweeg. Eenmaal terug bezocht Monique wel trouw de spectaculaire concerten van André in Ahoy. Trots maakte zij foto’s en poseerde zij ook tussen het uitgelaten publiek. Maar André kwam niet meer thuis, zoals hij had aangekondigd. In plaats daarvan moet er al iets hebben gespeeld tussen hem en Bridget, die hij ook had uitgenodigd voor ’Rotterdam’. Bij deze vip-invitatie zat ook het gouden kettinkje met ’André’ dat zij op vakantie in Italië droeg.

Zichtbaar voor iedereen hebben André en Bridget elkaar teruggezien op 22 augustus, een dag voordat haar zoon terugkwam van de vakantie met zijn vader. André was toen te gast in RTL Boulevard, een programma dat inmiddels een reputatie heeft om nieuws over eigen medewerkers als laatste te brengen. Voor het oog van, zeker, de geoefende kijker bloeide er tussen de twee iets moois op. Na afloop van de uitzending volstond Bridget nog met een post op internet van een selfie van hun twee en de tekst: ’Altijd gezellig met André Hazes.’

Tumult
In welk tempo het daarna allemaal nog veel gezelliger werd, dat is niet helemaal duidelijk. Geschrokken van alle tumult en vooral de hatemails richting Bridget, waagde André zondagavond nog ridderlijk een poging de schade te beperken. Terwijl op internet al de nodige grappige montages rondgingen schreef André: „Ik ben niet weggegaan bij Monique voor Bridget. Ik heb Monique niet bedrogen met Bridget. Mijn relatie was al over met Monique, en de een is daarin sneller doorgegaan dan de ander. Ik heb Monique een appje gestuurd dat ik iemand ontmoet heb waar ik contact mee heb. En dat contact mij blij maakt. Ik heb dat appje gestuurd, omdat ik haar geen (valse) hoop wilde geven, want ik merkte dat ik als vrijgezel de aandacht van Bridget heel leuk vond.”

Lees ook  Ze hoort een rumoer over een hond die ´s nachts huilt in de bergen – ze klimt omhoog en ontdekt iets opmerkelijks

Hoe dan ook, Monique zal het bericht niet als ’ridderlijk’ hebben ervaren. Een appje, valse hoop, nooit bedrogen… Hier en daar valt er wel wat af te dingen aan het imago van de lieve jongen dat rond André zo zorgvuldig werd geconstrueerd.

En wat heeft Bridget de afgelopen weken willen bereiken met alle rooksignalen die zij de wereld in stuurde? Tijdens haar vakantie in Italië met beste vriend LEON postte zij al een inmiddels beroemde foto met dat André-kettinkje om haar hals. Van dezelfde dag lijkt het filmpje te zijn dat de twee ook deelden, en waarin nog meer verwijzingen naar André worden gemaakt. En dan zijn er op haar sociale media nog meer berichten te vinden die duidelijk maken dat de fling tussen de twee niet ’pas een week’, maar op zijn minst al een paar weken gaande is!

Lollig
’Een beetje verliefd,’ schrijft Bridget in oktober. Dat blijkt dan te slaan op de nieuwe pet die zij op haar hoofd heeft.

’U wordt bedankt voor weer een avond gezelligheid’, post ze lollig in diezelfde periode, na een cafébezoek. Allemaal boodschappen met een hoog ’jullie-zouden-allemaal-eens- moeten-weten-wat-er-speelt’-gehalte!

In de tussentijd had, thuis in Berkel en Rodenrijs, Monique geen idee wat er allemaal speelde. Die hield, tot afgelopen zaterdag, volgens André ’valse’ hoop dat het misschien nog wel goed zou komen met de vader van haar driejarige zoon. Diezelfde avond deelde Bridget, op haar verjaardagsfeestje thuis, het blije nieuws met haar gasten. Zelfs voor haar ouders, die wel aan haar merkten dat er iets moois aan de hand moest zijn, had zij dat nieuws volgens insiders tot haar verjaardag verborgen gehouden. Tegen deze gasten, van wie sommigen verbijsterd waren, zei ze overigens niet dat een en ander pas ’sinds een week’ zou spelen.

André zelf was daar niet bij. Hij verbleef een paar dagen in België, maar haastte zich zodra hij bij Hazeldonk de grens was gepasseerd naar Amsterdam om Bridget daar thuis te bezoeken. Maandagochtend werd hij daar, voor het eerst, bij haar huis gefotografeerd.

Man deed 62 jaar alsof hij doof was om niet naar zeurende vrouw te luisteren

Meisje (10) zwanger na ver krachting broer