in

Hoe slim ben jij eigenlijk? Dit zijn 7 wetenschappelijke tekenen van hoge intelligentie!

Intelligentie is moeilijk om op te meten. Je prestaties op school hoeven bijvoorbeeld niets te zeggen over je IQ. We kennen allemaal het verhaal van Einstein. Hij had moeite om te leren op de traditionele manier, en dat terwijl hij één van de meest getalenteerde wetenschappers is die ooit heeft geleefd.

Toch zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Dingen die bij veel mensen duiden op een hoge intelligentie. Wij hebben 7 punten voor jullie op een rijtje gezet waar je op moet letten. Kijk maar eens mee!

Het gebruiken van scheldwoorden

Hoewel sommigen van ons schelden associëren met een gebrek aan scholing, is het gebruiken van scheldwoorden juist een teken van hoge intelligentie.

In 2016 is er een studie gepubliceerd die ons vertelt dat het gebruik van scheldwoorden duidt op een brede woordenschat. Dit betekent dat mensen die meer vloeken gebruik maken van een betere en bredere woordenschat, een eigenschap geassocieerd wordt met intelligentie.

Mensen die risico’s nemen

Uit een Finse studie is gebleken dat mensen die open staan ​​voor nieuwe uitdagingen en niet bang zijn om risico’s te nemen een ​​hogere intelligentie hebben. In de studie werden vrijwilligers in een simulatie test geplaatst waarbij ze de kans hadden om door het oranje verkeerslicht te rijden of wachten tot deze op rood staat. Resultaten toonden aan dat deelnemers die tijdens de simulatie sneller risicovolle beslissingen namen meer witte hersenmassa hadden – een gebied in de hersenen van de cognitieve functies.

Lees ook  Het vreselijke verhaal van Robbie heeft de hele wereld geraakt – we mogen hem nooit vergeten
Luiheid

Terwijl luiheid niet per definitie gekoppeld is aan een verhoogde intelligentie, is uit een recente studie op basis van 60 proefpersonen gebleken dat “non-denkers” een grotere kans hebben om zich te vervelen en dus meer kans hebben op het deelnemen aan lichamelijke activiteiten. Denk hierbij aan het beoefenen van lichamelijke of mentale activiteiten.

Het oudste kind zijn

Een andere interessante theorie is dat de geboorte volgorde van kinderen een invloed heeft op de intelligentie van een kind. Het oudste kind heeft bijvoorbeeld een grotere kans op een hogere intelligentie dan zijn/haar jonge broer/zus. Dit kan komen omdat het oudste kind vaal gedisciplineerder wordt opgevoed dan het jongste kind.

Piekeren

Ken je dat gevoel: je ligt in bed en bent alleen maar verschillende scenario’s in je hoofd aan het afspelen. Dit kan duiden op een hoge intelligentie. Een studie uit 2014 heeft aangetoond dat “verbale intelligentie” een competentie is van probleemoplossing, kritisch denken en abstracte beredenering.

Lees ook  Zo zag barman Victor van First Dates er vroeger uit

“Het is mogelijk dat er meer verbaal intelligente individuen in staat zijn om het verleden en toekomstige gebeurtenissen te overwegen in meer detail, wat leidt tot intensere zorgen en vaak het herbeleven van gebeurtenissen in het verleden.” aldus de onderzoekers, volgens de Daily Mail.

Populariteit

Los van het feit dat deze mensen er misschien ‘knap en goed’ uitzien, zijn populaire kinderen vaak degenen die emoties en persoonlijkheid van anderen goed kunnen lezen. Kinderen die goed kunnen aanvoelen wat anderen willen en voelen, hebben een grotere kans om de sociale ladder makkelijker te beklimmen dan anderen.

Niet geloven in God

Een recente samenvatting van maar liefs 35 wetenschappelijke studies heeft aangetoond dat mensen die een naturalistische kijk op de wereld hebben, vaak intelligenter zijn dan religieuze individuen.

“De meeste bestaande verklaringen delen een centraal thema: de veronderstelling dat religieuze overtuigingen irrationeel zijn, niet verankerd aan de wetenschap en daarom dus niet toetsbaar. Dat maakt het onaantrekkelijk voor intelligente mensen die wel beter weten,” verklaarde onderzoeker Miron Zuckerman in een krant.

Oma zit al 7 jaar in haar menopauze. Toch test ze positief bij een zwangerschap.. Bizar!

De oude man schold de serveerster iedere dag uit. Maar als hij 7-jaar later overlijdt, komen ze achter een bizarre ontdekking. Wow!