in

Hoe een zwaar auto-ongeluk het leven van deze 24-jarige studente redde

Een 24-jarige studente uit de Amerikaanse staat Californië heeft haar leven te danken aan een auto-ongeluk. De jonge vrouw raakte in februari de controle over haar stuur kwijt en toen ze na de crash in het ziekenhuis belandde, kwam bij een scan iets anders aan het licht.

Toen Aimee Green (24) op 20 februari de controle over haar stuur kwijt raakte op een snelweg in Sacramento, begon haar wagen te tollen en volgde er een crash. Aimee raakte bewusteloos, maar zowel zij als haar vriend – die ook in de auto zat – leken gelukkig ongedeerd. Ze hadden beiden niets gebroken en alles leek erop te wijzen dat ze niets aan de crash hadden overgehouden.

In het ziekenhuis kwam wel iets anders aan het licht. Na een hersenscan, een veiligheidsprocedure om er zeker van te zijn dat ze echt geen schade aan het auto-ongeluk had overgehouden, werd bij Aimee een tumor ontdekt die al minstens een jaar aan het groeien is. Aimee probeert nu nog snel haar diploma te halen, voor de grote operatie die haar geheugen zou kunnen aantasten.

Lees ook  Leraar choqueert leerlingen door puppy voor hun ogen aan vleesetende schildpad te voeren

Migraine

Aan Daily Mail deed Aimee haar relaas. Op het moment dat ze het slechte nieuws vernam, stond haar hart even stil. “Ik begon meteen te huilen en het voelde alsof mijn wereld aan haar einde gekomen was. Het eerste waar ik aan dacht, was hoe ik zo dicht bij het realiseren van mijn dromen stond, en hoe dat allemaal in één klap weggevaagd werd.”

De tumor in Aimees hoofd zorgt ervoor dat er te veel hersenvocht wordt aangemaakt, waardoor er druk ontstaat in de schedel. Aimee had al enkele jaren last van migraine en plotse aanvallen; het is nu duidelijk dat de tumor in haar hoofd die symptomen veroorzaakte. De dokters hopen de tumor volgende maand te kunnen verwijderen, wat Aimee de tijd geeft om een en ander met haar verzekeringsmaatschappij te regelen.

Lees ook  Mama ontdekt waarheid in lijkenhuisje nadat dokters haar gezegd hadden dat ze van levenloze baby bevallen was.
Nachtmerrie

De maand na de verschrikkelijke diagnose omschrijft Aimee als een echte nachtmerrie. “Ik ben altijd het meisje geweest dat alles nauwgezet plant en drie kalenders bijhoudt om alles georganiseerd te houden. Dat is allemaal veranderd. Er zijn zoveel onvoorziene complicaties mogelijk, het is echt moeilijk om dat allemaal te verwerken.”

Aimee zou de eerste zijn die in haar familie een hoger diploma behaalt en kijkt nu samen met haar leerkrachten of het mogelijk is om iets vroeger af te studeren, nog voor de operatie. “Er zijn veel complicaties en problemen na de operatie mogelijk, waaronder geheugenverlies. Het kan zijn dat ik na de operatie niet meer dezelfde persoon ben. Dus wil ik zeker afstuderen nu ik het nog kan.”

Klein meisje schreeuwt plotseling tijdens het paaseieren rapen. De gefilmde beelden bezorgen me kippenvel.

Voetbalfan in rolstoel doet het ondenkbare wanneer zijn team scoort.