in

H&M in het midden van de storm: beschuldigd van racisme na deze foto voor hun nieuwe kindercollectie

Racisme is nog steeds een hete aardappel in de media en in onze maatschappij. Het kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken vanwege de gevoelige aard, maar het is niettemin belangrijk om over te praten.

Of je nu persoonlijk racisme hebt meegemaakt of niet, je kunt niet stil blijven wanneer andere mensen dagelijks worden blootgesteld aan beledigingen en discriminatie, uitsluitend op basis van de hoeveelheid melanine in de huid.

Verschillende bedrijven en publieke figuren zijn in de afgelopen jaren in de problemen gekomen en werden verweten racistisch te zijn. Nu is dit opnieuw het geval met betrekking tot een reclamecampagne van de kledingreus H&M voor hun nieuwe kindercollectie.

Lees ook  H&M zit in zwaar weer: er komt een flinke uitverkoop aan

In de nieuwe collectie die rond een dierenthema werkt, werd veel kritiek geuit omtrent een foto van een zwarte jongen en specifiek de zin op zijn trui.

Het was de beroemde blogger Stephanie Yeboah die de kat aan de bel bond en via Twitter haar kritiek verspreidde. En velen voelen zich gefrustreerd over de nieuwe H&M campagne.

– Ik ben vreselijk verontwaardigd, hoe zijn de gedachten verlopen toen H&M besloot dit te publiceren, zo vraagt Stephanie zich af, en ze voegt toe:

Lees ook  Zeer gevaarlijk FB virus gaat razendsnel in het rond. Help AUB mee waarschuwen!

– Is dit een soort mediatruc om aandacht te krijgen voor hun nieuwe collectie?

Verschillende Twitter-gebruikers zijn het volledig met Stephanie eens, terwijl anderen van mening zijn dat H&M geen slechte bedoelingen had, en de reacties overdreven zijn.

H&M heeft de afbeelding van de jongen nu ondertussen verwijderd.

Dit toont alvast aan dat het belangrijk is om na te denken over wat je gaat publiceren. Het maakt niet uit wat de bedoeling was van H&M. Wat denken jullie van deze campagne? Wat was volgens jou de bedoeling van H&M? Laat maar weten in de comments!

Deze kleine jongen eert zijn overleden zusje door een prachtig liedje voor haar te zingen

Een jonge vrouw brengt vijf bevroren puppy’s mee naar huis en hoopt dan dat er een wonder gebeurt