in

Hij speelt met zijn beste vriend. Maar toen ik besefte wat het was, viel mijn mond open van verbazing. WOW!

Op het prachtige Canarische eiland La Gomera vond op een ochtend een unieke en mysterieuze gebeurtenis plaats.

Het was zelfs zó bijzonder, dat er ontzettend veel inwoners en toeristen op afkwamen. Een jongen was namelijk met één van zijn goeie vrienden aan het spelen bij het water. Maar toen ik zag wat het was kon ik mijn ogen gewoon NIET geloven.

Als je de foto bekijkt lijkt het in de eerste instantie bijna op een slechte horrorfilm. Toch is dat niet het geval. De jongen is namelijk aan het spelen met een reuzenmanta!

Lees ook  Dit is waarom het coronavirus minder dodelijk is voor vrouwen dan voor mannen

De reuzenmanta is de grootst bekende rog en behoort tot de kraakbeenvissen en de onderfamilie Mobulinae. Soms wordt de manta ook wel grote duivelsrog genoemd. Met een spanwijdte tot 7 meter weegt de reuzenmanta tot maximaal 3000 kg.

De lengte is gemiddeld 4,5 meter en kan maximaal 9,1 meter bedragen. De reuzenmanta doet er 6 tot 8 jaar over voor hij volwassen is en meet dan 3,8 tot 4,5 meter. De mond zit niet aan de onderkant zoals bij andere roggen maar min of meer aan de voorkant.

Lees ook  UPDATE: Verdachte brandstichting politiebus aangehouden

De bovenkant is meestal zwart of blauw en de onderkant wit. De borstvinnen zijn toegespitst driehoekig en ze hebben een voorstandige mond met vlezige kopflappen.

Sommige roggensoorten kunnen dodelijk zijn. Zo staan ze bekend sinds krokodillenjager Steve Irwin in 2006 overleed na een grote hoeveelheid steken van een pijlstaartrog. De reuzenmate is daarin tegen vrij ongevaarlijk.

Bekijk de video hieronder, en vergeet deze niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

Moeder en dochter besluiten samen af te vallen, na 100 dagen is het resultaat fantastisch!

Wordt Jos Brech vrijgelaten?