in

Hij luncht iedere week met een dakloze vrouw – op een dag bekende ze toen iets dat alles veranderde

Iedere dinsdag luncht Greg Smith met de dakloze Amy Joe Orlando. Op een dag zegt ze iets waarvan Greg zo schrikt dat hij hierover op Facebook schreef.

“Dit is Amy Joe. De afgelopen weken ontmoetten we elkaar iedere dinsdag, op de hoek van de straat waar ze altijd zit. Ze vroeg nooit om geld, ze lachte altijd en zei:’Goedemorgen meneer, een mooie dag verder!’

Ik draag altijd een pak naar mijn werk en wordt vaak op straat tegengehouden door mensen die om geld vragen. Amy Joe was altijd alleen maar vriendelijk en vanwege haar warme persoonlijkheid, werden we vrienden en lunchten we iedere dinsdag samen.

We besteden ongeveer een uur met elkaar, en ik leer zo veel door haar positieve instelling. Vorige week, vertelde ze me echter iets dat me verbaasde. Ze kan namelijk niet lezen.

Amy Joe rookt niet, drinkt niet en gebruikt geen drugs. Ze heeft alleen nooit de kans gehad om te leren lezen. Ze vertelde me hoe moeilijk het is om een ​​baan te vinden als je niet kunt lezen. Al het geld wat ze bij elkaar weet te verzamelen, gebruikt ze om boeken te lenen en om te leren lezen. Ze vindt dat belangrijker dan te eten. Dat vond ik echt schokkend!”

Lees ook  Je gelooft het niet maar de dochter van Mr. Bean is echt bloedje heet

“Alleen al de gedachte om geld te besteden aan boeken in plaats van aan voedsel deed me beseffen wat een geluk ik heb dat ik in een ​​prachtige familie ben opgegroeid die mij altijd heeft gesteund in alles wat ik doe. Amy Joe had niet dat geluk.

Van nu af aan, lunchen we niet alleen met elkaar, ik leer haar ook te lezen. Iedere week neem ik een boek mee dat we samen lezen tijdens de lunch en dat ze daarna tijdens de rest van de week meeneemt om te oefenen.”

“Ik schrijf dit niet om medelijden te vragen voor Amy Joe of te laten zien dat ik iets doe voor degenen die het niet zo goed hebben als ik. Ik schrijf dit om je te laten voelen dat we elkaar moeten inspireren om elkaar te helpen.

Lees ook  Bruid heeft last van een vreemde jeuk, die maar niet weg gaat – Dan ontdekt ze dat ze een erge ziekte heeft

Er zijn veel mensen zoals Amy Joe, die anderen nodig hebben om niet hongerig of dakloos te zijn. Het zou iemand uit je eigen familie of vriendenkring kunnen zijn. Alleen al gewoon elkaar groeten en te glimlachen helpt. Ik ben bevoorrecht dat ik genoeg geld verdien dat ik Amy Joe kan helpen en ik zal dit blijven doen.

Je weet nooit wat je voor iemand kunt doen totdat je het hebt geprobeerd. Wie is jouw Amy Joe?!”

Wat een inspirerend verhaal over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Helpen hoeft helemaal niets te kosten, maar kan wel veel voor iemand anders betekenen! Deel dit verhaal met je vrienden om ze te inspireren.

Stiefmoeder staakt plotseling het huwelijk. Ze fluistert enkele woorden die de 4-jarige in tranen doet uitbarsten.

Vader laat zoontje in de regen naar school lopen als straf omdat hij anderen pest