in

Hier zijn 13 voedingsmiddelen die je bloedvaten reinigen en beschermen tegen een hartinfarct

Hier zijn de 13 voedingsmiddelen, wiens gebruik je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt implementeren, die je bloedvaten reinigen en helpen beschermen tegen hartinfarcten!

In de afgelopen decennia zijn hart- en vaatziekten steeds gebruikelijker geworden. Deze ziekten zijn erg problematisch, omdat onze vitale organen langzaam worden beschadigd.

Gelukkig zijn er een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen om de bloedvaten te “zuiveren” en hart- en vaatziekten te voorkomen die hartaanvallen kunnen veroorzaken, zo bericht Steg för hälsa.

Nu vermelden we 13 voedingsmiddelen die volgens Steg för hälsa onze aderen kunnen helpen.

1. Knoflook
De meeste slagaderblokkades zijn te wijten aan hoge niveaus van laag cholesterol (LDL). In knoflook zit een stof die allicine wordt genoemd, deze stof helpt deze slechte cholesterol te verminderen, schrijft Steg för hälsa.

2. Havermout
Omdat haver een oplosbare vezel is, is havermout uitstekend in het verminderen van het vermogen van cholesterol om zich aan arteriële wanden te hechten, aldus Steg för hälsa. Elke dag havermout eten is geweldig voor veel dingen, deels om de gezondheid van je hart te beschermen!

3. Appel
Steg för hälsa schrijft dat appels een bepaald type vezel bevat dat zich aan cholesterol in het lichaam hecht, deze vezel is een stof die pectine wordt genoemd. Bovendien kunnen appels het risico op hartproblemen tot 50% verminderen, dankzij flavonoïden.

Lees ook  Man sloot vrouw 2 jaar lang op in kelder en rekende mannen €5 aan om haar aan te randen.

4. Vis
Vette vis zoals zalm, makreel, tonijn, haring, sardines en forel bevatten belangrijke enkelvoudig onverzadigde vetten, evenals omega-3-vetzuren. Deze kunnen het reinigingsproces in onze aderen stimuleren, schrijft Steg för hälsa.

5. Kurkuma
Volgens Steg för hälsa is kurkuma een zeer goede hartbeschermer, omdat het curcumine bevat, dat arteriële schade kan voorkomen, wat meestal wordt geassocieerd met arteriële blokkades.

6. Cayennepeper
De antioxidant capsaïcine zit in cayennepeper, die de oxidatie van de slechte cholesterol in de slagaders bestrijdt. Door cayennepeper te eten, kun je de hoge bloeddruk onder controle houden en loop je minder risico op tromboses, zegt Steg för hälsa.

7. Spinazie
Atherosclerose en kooldioxide-oxidatie kunnen voorkomen worden door spinazie te eten, wat vitamine A en C bevat, laat Steg för hälsa weten.

8. Noten
Noten zijn erg goed voor de arteriële gezondheid, omdat ze belangrijke enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten, evenals omega-3-vetzuren. Ze kunnen het reinigingsproces in onze aderen stimuleren, schrijft Steg för hälsa.

Lees ook  Opnieuw triest nieuws voor Bridget Maasland! Sterkte!

9. Olijfolie
Extra vierge olijfolie kan, volgens Steg för hälsa, slechte cholesterol bestrijden en zo de bloedvaten beschermen.

10. Tomaat
Tomaten zitten vol antioxidanten die de hoeveelheid cholesterol en plaque in onze slagaders verminderen. Volgens Steg för hälsa is tomatensap de beste manier om maximale gezondheidsvoordelen uit de tomaat te halen.

11. Granaatappelsap
Sap van granaatappel zit vol met antioxidanten die de bloedsomloop kunnen beschermen tegen oxidatie van vetten, schrijft Steg för hälsa. Granaatappel bevordert bovendien de bloeddruk, omdat deze het lichaam helpt stikstofoxide in het bloed te produceren, waardoor de bloedvaten verwijden.

12. Citroen
Citroen bevat verschillende positieve gezondheidseffecten! Het helpt namelijk zowel de bloedvaten als het bloed te reinigen, schrijft Steg för hälsa. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte kan de citroen de bloeddruk verlagen en arteriële ontstekingen verminderen.

13. Avocado
De vetzuren en antioxidanten van avocado kunnen het lichaam helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en je zo beschermen tegen een hartinfarct en andere hart- en vaatziekten.

Wat een super eten! Met dit heerlijke voedsel kun je de aders helpen en het risico op een hartaanval verminderen!

Roxeanne Hazes wil niks te maken hebben met breuk André Hazes en Monique

Roxeanne Hazes post zéér pikante foto’s op haar social media accounts