in

Het vreselijke verhaal van Robbie heeft de hele wereld geraakt – we mogen hem nooit vergeten

Dankzij een getuigenis op zijn sterfbed, kreeg een jongen uit Texas eindelijk recht na 17 jaar.

Robbie Middleton was slechts acht jaar oud toen hij in 1998 werd aangevallen door een andere jongen. De bullebak bond Robbie aan een boom, goot benzine op hem en stak hem in brand in een gruwelijke misdaad in Splendora, Texas, volgens ABC.

Waarschuwing: bevat schokkende afbeeldingen.

Enkele jaren later ontving de dader de maximaal toegestane straf – en Robbie’s familie kreeg de hoogste schadevergoeding die ooit in de Verenigde Staten was opgelegd.

Robbie’s verhaal begint in de staat Texas. Hij was een gewone jongen die naar school ging. Maar op de dag van zijn achtste verjaardag ontmoette hij een monster dat hem en zijn familie volledig zou vernietigen. De toen 13-jarige Don Collins ontvoerde Robbie, bond hem aan een boom en goot benzine op de jongen voordat hij hem in brand stak. De vreselijke aanval vond plaats in de buurt van Robbie’s huis in Splendora, Texas. Robbie was op weg naar het huis van een vriend toen hij Don tegenkwam, schrijft Huffington Post.

99 procent van het lichaam van Robbie was bedekt derdegraads brandwonden. Hij doorstond meer dan 150 operaties en bracht het grootste deel van zijn dagen door in een revalidatiecentrum na zijn brandwonden. Maar tien jaar na de aanval begon zijn lichaam te falen. Robbie ontving een diagnose van kanker die, volgens artsen, direct verband hield met zijn vele brandwonden. Amerikaanse rechtbanken oordeelden dat zijn dood een moord was.

Lees ook  Sanne de Kramer is een prima Nederlands model met bloedhete foto's!

Don werd verdacht van de misdaad, maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Maar op zijn sterfbed kreeg de advocaat van de familie Middleton een nieuw getuigenis van Robbie. Hij bevestigde dat Don de vreselijke misdaad beging met de woorden: “Don deed het”.

In de video hoorde de rechtbank Robbie bevestigen wat er gebeurde:

“Don greep mijn schouder en schonk gas op mijn gezicht. Daarna herinner ik me niets echt. ”

De advocaat legde zijn getuigenis vast en in februari 2015 veroordeelde een rechtbank in Galveston de nu 29-jarige dader. Omdat hij nog maar 13 was op het moment van de misdaad, ontving hij de zwaarste straf die door de staat kon worden opgelegd – veertig jaar cel.

“Vandaag krijgt een jongetje eindelijk recht”, zei officier Rob Freyer tijdens zijn slotverklaring voor de rechtbank, aldus KHOU.

De advocaat meldde tijdens de vervolging dat het motief voor de misdaad was dat Don Robbie twee weken voor de gasaanval seksueel had aangevallen. In de video vertelde Robbie de advocaat dat Don het deed om hem de mond te snoeren. Maar uiteindelijk gaf Robbie toe wat er was gebeurd. Na al die jaren… De jury bekeek de video waarin Robbie alles opbiechtte van het ziekenhuisbed, 17 dagen voor zijn dood.

Lees ook  Deze criminelen breken uit hun cel en haasten zich naar de bewaker – nu worden ze geprezen voor hun actie

Een andere nu volwassen man kwam naar voren en getuigde dat Don hem ook misbruikte toen hij klein was, schreef ABC.

Bovendien ontving de familie van Robbie de hoogste ooit toegekende schadevergoeding in de VS: $ 150 miljard, stelt The Telegraph. Maar al het geld in de wereld zal Robbie niet terugbrengen naar zijn familie.

In de stad Galveston is Robbie Middleton Day elk jaar op Robbie’s verjaardag op 28 juni opgericht om hem te herinneren.

Robbie’s verhaal heeft door de jaren heen veel mensen wereldwijd geraakt en zijn familie blijft zijn verhaal vertellen.

We mogen Robbie nooit vergeten. Dat hij zo lang heeft geleefd zonder te vertellen wat er werkelijk is gebeurd … Het is vreselijk. Aarzel nooit iemand te vertellen wanneer er iets aan de hand is, voor een vriend, leraar, moeder, vader of iemand anders. Deel dit om zijn nagedachtenis te eren. Rust in vrede, Robbie (6/28 1990 – 4/29 2011). ❤️

Zwerfhond is doodsbang voor mensen, maar na een paar uur is het wel anders

Tiener belt moeder terwijl ze aan het sterven is. Ouders haasten zich naar de school maar kunnen haar niet vinden.