in

Het verhaal van de dakloze Johnny laat zien waarom iedereen een veilig thuis verdient

Jammer genoeg, lijkt het wel alsof het aantal daklozen in de wereld alleen maar toeneemt.

Veel mensen kiezen ervoor om de andere kant op te kijken en deze mensen te negeren.

Anderen doen hun best om te helpen, ieder op hun eigen manier. Sommige doneren geld, terwijl anderen hun steentje bijdragen door voor organisaties te werken die zich inzetten voor daklozen.

Johnny Servantez was één van de vele mensen die de andere kant opkeek en weigerde om bedelaars wisselgeld te geven.

Maar op een dag zag hij Johnny Rhodes.

De dakloze man zat voor de vlooienmarkt in Indiapolis, Verenigde Staten, en het was duidelijk dat hij dringend hulp nodig had.

Hij leek niet op de andere daklozen in de omgeving – Johnny had nog nooit zo’n schrijnend geval gezien.

Toen Johnny Servantez een blik van de man opving, kon hij maar moeilijk beoordelen hoe slecht de man eraan toe was. Was hij slechts vermagerd? Ondervoed? Of stond hij op het punt uit te hongeren?

Lees ook  Veel Nederlanders hebben het fout – wat is de naam van de vierde zoon?

Johnny was zo geraakt door wat hij zag dat hij zijn eigen standpunt om bedelaars nooit geld te geven, aan de kant schoof en de man wat geld gaf.

Hij nam vervolgens een foto van de man, die Johnny Rhodes heet, en postte het op zijn Facebook pagina.

In zijn bericht verzocht hij iedereen die in de omgeving woonde of de man tegenkwam, te stoppen en een bijdrage te leveren door voedsel of geld achter te laten.

De foto verspreidde zich razendsnel en bereikte op de één of andere manier de laatste persoon die hij zich had kunnen voorstellen – de broer van Johnny Rhodes.

“Ik ben er goed ziek van,” zei Danny Rhodes tegen RTV6. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand zo leeft en er zo slecht uitziet.”

Danny had zijn broer al langer dan zeven jaar niet gezien. De twee broers hadden geen contact meer sinds het overlijden van hun moeder.

Lees ook  Papa beschaamd over zijn gebit bezoekt de tandarts. 2 uur later begint hij te huilen als hij nieuwe glimlach ziet.

Toen Danny zijn broer zag en zag hoe slecht hij eraan toe was, wist hij dat hij moest helpen. Maar toen ze naar hem op zoek gingen, was Johnny niet meer op zijn vaste plek.

Een familievriend, Amy Renae Smith, maakte online een pagina aan, waar mensen tips en aanwijzingen achter konden laten omtrent Johnny’s verblijf.

Na lang zoeken werd Johnny eindelijk gevonden en kon hij met zijn broer Danny worden herenigd.

“Hij kreeg twee maaltijden, een douche, schone kleding, een kamer voor zichzelf met een kingsize bed, tv, koelkast, magnetron, Pepsi en nog wat kliekjes,” vertelde Amy aan RTV6. “Hij is veilig en komt nu tot rust.”

Het is echt geweldig om een ​​verhaal te lezen met een goed eind.

Niemand verdient het om op straat te leven en te verhongeren – ongeacht de situatie of in welk land de persoon woont.

Like en deel dit verhaal als je ook vindt dat alle mensen een veilig thuis verdienen!

Eigenaar komt thuis bij depressieve hond – hij krijgt de schok van zijn leven wanneer hij ziet wat zijn hond verborgen houdt

Zieke tiener redt het niet om naar het eindexamenfeest te gaan – vrienden verrassen hem met een feest in zijn ziekenhuiskamer