in

Het toilet van Joeri is een sprookje uit de Efteling – Poepen is hier een echte avontuur

Even snel naar het toilet zit er bij Joeri Damen (30) uit Etten-Leur niet in. Eenmaal plaatsgenomen op het gemak kom je ogen en oren tekort. Een gouden wc bril, Anton Pieck-tafereeltjes aan de wand en de heks van Hans en Grietje die toeziet of je je billen wel netjes afveegt. In Joeri’s toilet waan je jezelf even in de Efteling.

Joeri bouwde zes jaar aan zijn wc-sprookje. Van kinds af aan is hij dan ook helemaal gek van het pretpark in Kaatsheuvel. Vooral de sfeer van het sprookjesbos heeft voorgoed zijn hart gestolen. “Ik wilde daar iets mee doen en zodoende kwam ik op het idee om het kleinste kamertje om te toveren in Efteling stijl”, vertelt Joeri.

Lees ook  Bakken met kritiek op Nikkie Plessen wegens foto met “te kort rokje”

Zo ziet de ‘mini-mancave’ van Joeri eruit:

De kleine details zorgen ervoor dat een kleine of grote boodschap een feest wordt. Het meeste waarmee je wordt omringd, maakte de tandtechnicus uit Etten-Leur zelf. Voor de pratende spiegel van Sneeuwwitje, het verstopte muisje van Anton Pieck en de lichtschakelaar van De Baron gebruikte hij een 3D-printer.

“Wanneer er gasten naar de wc gaan, merk ik vaak dat ze wel erg lang wegblijven. Ze komen terug met een glimlach of ze hebben foto’s gemaakt, mooi toch? Daar doe ik het voor. Ik zeg ook altijd tegen mensen dat ze wel even naar het toilet moeten gaan wanneer ze op bezoek zijn. Er valt namelijk steeds iets nieuws te ontdekken, net zoals bij de Efteling”, lacht Joeri.

Lees ook  Dee en Lars in de wolken na babynieuws

Hoewel hij tijdens het doen van gevoeg steeds weer op nieuwe ideeën komt, blijft zijn expansiedrift beperkt tot het kleinste kamertje. “Anders krijg ik problemen met mijn vriendin. Maar het is ook goed zo en er kan altijd nog wel iets bij in mijn mini-mancave.” Holle Bolle Gijs, voor het papier? “Dat is een goed idee, maar waar laat ik hem?”

Je ouders zien sterven is de ergste pijn die er bestaat, je kunt er nooit op voorbereid zijn

Model onder vuur nadat ze foto deelt van haar ‘vetrolletjes’: “Sorry, ik ben niet zo slim”